OĞUZHAN KARACA 

MALATYA
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Nusret Soylu’ nunda yer aldığı iftar yemeğinde konuşma yapan Vali Şahin ” Bu akşam bir iftar sofrasını birlikte paylaşacağız, bunun anlamı iftar sofrasının ötesinde bir şeyler ifade ediyor. Bizler toplum olarak emanet gördüğümüz çocuklarımızı özellikle kimsesiz çocuklarımızı sahiplenme noktasında bu güne kadar güzel imtihanlar verdik. Allah’a şükür komşumuzda, mahallemizde, sokağımızda, şehrimizde aç açık bırakmamak, onlara elimizi uzatmak bizim kadim kültürümüzün bize emrettiği hususlardan birisidir. Bu gün modern çağla birlikte bunlar biraz daha format değiştirdi ama içindeki o samimiyet anlayış hala değişmedi. Bu günkü misafirlerimiz arasında olan siz değerli koruyucu ailelerimiz bunun en güzel örneğini veriyorsunuz. Özellikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza aile ortamı, aile sıcaklığı ve ebeveyn şefkati noktasında her türlü desteği veriyorsunuz. Bizlerde devlet olarak sizin bu gayretinizi boşa çıkarmama adına hepinize destek olmaya çalışıyoruz, sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz. Manen olduğu kadar maddi olarak da sizlerin yükünü birazda olsa paylaşmaya çalışıyoruz. Yaptığınız fedakârlığın ücretle, miktarla, maddeyle, parayla ölçülmesi ve karşılığının ödenmesinin mümkün olmadığını da gayet iyi biliyoruz. Dolayısı ile sizlere hem devlet olarak hem de bu toplumun bireyi olarak müteşekkiriz, Sıkıntılarınız olduğunda her zaman söylediğim gibi kapılarımız sizlere her zaman açık” dedi.

Edinilen bilgiye göre yirmi dokuz ailenin otuz altı çocuğa koruyucu ailelik yaptığı ve sekiz ailenin daha koruyucu aile olmaya hak kazandığı öğrenildi.

İl Müftüsü Ümit Çimen’in yaptığı duanın ardından oruçlarını açan aileler ve çocuklarla sohbet eden Vali Şahin ve Eşi herkese teşekkür ederek buradan ayrıldılar.