MUSTAFA YILDIZ
BURSA
Akarsu ile kentsel dönüşüm ile ilgili projeler hakkında konuştuk.
Mustafa Akarsu, 1965 yılından bu yana Bursa’da binlerce kişiyi ev sahibi yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başladı. Akarsu, öncelikle firma olarak kalite ve güvenden ödün vermeden, nitelikli konutlar üretmeye devam ettiklerini belirtti. Bu yükselmeyi de onları tercih eden halka borçlu olduklarını ve bu güç ile daha büyük yatırımlar yapmak istediklerini açıkladı. Bursa'da önümüzdeki yıllarda daha fazla kentsel dönüşüme kaynak aktarılmasının gereğini vurgulayan Akarsu, önümüzdeki yıl kuruluşlarının 50'inci yılını kutlayacak olmalarının gururunu yaşadıklarını ve çok önemli konut projelerine imza attıklarını ifade etti. Akarsu, gerek yapı gerekse tabiatın korunması ile ilgili projeler ile, kentsel dönüşüm içerisinde eski binaların ve yapıların yerine daha nitelikli, topluma faydalı alanlar oluşturmayı hedeflediğini duyurdu. Bursa’nın 10 da 2’sini yuva sahibi yapmış olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Akarsu, ülkemize, Bursa'ya hizmet etmeyi görev olarak benimsedik diye konuştu. Akarsu, faaliyetlerimizde kazandığımız, kazanacagımız bilgi ve birikimlerimizi, teknolojinin sunduğu imkanlar içerisinde, verimli bir şekilde kullanmak değişmeyen prensibimizdir ifadelerini kullandı.
Mustafa Akarsu’ya yaklaşan 2015 seçimlerinde siyasete girmeyi düşünüp düşünmediğini sorduğumda, ''Daha önümüzde zaman var. Zamanın ne göstereceğini bilmiyorum. Süreç siyasi açıdan uzun. Şuan işler de yoğun'' dedi. Ama ben konuşmasından neden olmasın gibi bir havayı da almış oldum. Kendilerine, bana zaman ayırdığı için teşekkür ederek, nice güzel projelere imza atmalarını ve ilerde siyasete atılırsa burada da başarılı olmalarını temenni ettim.
Konuşmamızı tam bitirmişken ani bir sürpriz ziyaretle Eski T.B.M.M. Başkanı Sayın Köksal Toptan'ı karşımızda bulduk. Kısa bir merhabadan sonra Toptan, bulunduğumuz yerden hasta ziyareti yapmak için ayrıldı.