İZMİR

  İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğünce, 1 Haziran 2015 tarihinden geçerli olmak üzere, konut dışı ve tarım suyu tarifelerinde yüzde 4 ile 50 arasındaindirim uygulanacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, su tarifesini geçen yıl temmuz ayında artıran İZSU Genel Müdürlüğü'nün haziran ayından itibaren bu kez indirime gideceği belirtildi.

Açıklamaya göre, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen kararda, indirimden konut dışı olarak tabir edilen ofis, işyeri sahipleri, şantiyeler, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayanlar, resmi daireler, artezyen suyu kullanan resmi daireler, hastaneler ve sanayiciler ile özel okullar yararlanacağı hükmü bulunuyor.

Yapılan düzenlemeyle konut dışı ve şantiye tarifesinde kademe kaldırıldı. KDV hariç 0 - 10 metreküpe kadar 8,25 lira, 11 metreküp üstü 9,49 lira olan su tarifesi kademesiz olarak 7,88 liraya geriledi. 20 metreküp su kullanımında ise 177,40 lira olan bedel, yeni tarifeye göre 157,60 lira olarak belirlendi.

Yeni tarifeyle ilk kademede  indirim oranı yüzde 5, ikinci kademede yüzde 20 oldu. Sanayi tesislerinde de metreküpü 8,19 lira olan fiyat yüzde 4 düşürülerek 7,88 liraya çekildi. Özel okullarda ise 8,20 lira olansu tarifesi, yine yüzde 4 indirilerek 7,88 liraya düşürüldü.

Tarım suyuna yüzde 50 indirim

İZ SU Genel Müdürlüğününsu tarifelerinde yaptığı değişikliğin en fazla orman köylerinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan aboneleri olumlu etkileyeceği belirtildi. 

Tarım ilçe müdürlüklerinden tarım ve hayvancılık yaptığına dair belge getiren aboneler için daha önce 87 kuruş olan su tarifesinin yüzde 50 indirimle 43 kuruşa indirildiği ifade edildi.

Açıklamada, sanayi atık su tarifelerinde de kademenin kaldırıldığı, resmi dairelerde su tarifesinin 8.09 liradan 7.52'ye indirildiği bildirildi.

Yeni tarifede turistik tesislerde 7,65 lira olan su tarifesi ise 7,88 lira olarak uygulanacak. Kendi artezyen suyunu kullanan ve İZSU'nun kanal sistemine atık suyunu gönderen resmi okul ve hastanelerden alınan atık su bedeli ise yüzde 22 oranında indirilerek 4,74 TL'den 3,89'a düşürüldü.