İSTANBUL

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanak, bazı ilçelerde zaman zaman etkili oldu.  

Avrupa Yakası'nda Eyüp, Beyoğlu, Fatih, Büyükçekmece, Sarıyer ve Çatalca'da yer yer yağış görüldü. Eyüp'te bazı cadde ve sokaklarda rögar kapaklarının taşması sonucu su birikintileri oluştu. Bir minibüste kısa süreli mahsur kalan yolcular, itfaiye ekiplerinin yardımıyla tahliye edildi.

Anadolu Yakası'nda ise Kartal, Şile, Tuzla ve Pendik'te kısa süreli yağışlar görüldü.

Kent genelinde akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Edirne'de sağanak

Edirne'de de sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerleri ile bir öğrenci yurdunu su bastı.

Kentte öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, bazı caddelerde su birikintileri oluşturarak trafikte aksamalara neden oldu. Trafik ekipleri, su birikintilerinin yoğun olduğu yollarda, trafik akışını kontrollü olarak sağladı. Polis ekipleri, biriken su nedeniyle araçları yolda kalan sürücülere yardım etti.

Yağış sebebiyle Doktor Sadık Ahmet, Güngör Mazlum, Bahriye Üçok ve İlhami Ertem caddeleri, Koca Sinan, 1. Murat ve Şükrüpaşa mahalleleri ile Atatürk Bulvarı'ndaki bazı ev ve iş yerleri ile bir öğrenci yurdunu da su bastı.

Evlerini su basan vatandaşlar, sokaklardaki mazgalları kendi imkanlarıyla açmaya çalışırken, bazıları pompalarla suyu tahliye etti. Vatandaşlar sudan kurtarmak için eşyalarını evlerinin su basmayan odalarına taşıdı. İtfaiye ve belediye ekipleri de iş yeri ve apartman girişlerinde biriken suyu tahliye etmeye çalıştı.

Su baskını yaşanan yerlerde görüntü almaya çalışan basın mensupları da zor anlar yaşadı.

Ev ve iş yerlerinde su baskını yaşanan vatandaşlar duruma tepki gösterip, yetkililerden yardım beklediklerini belirtti.