MEHMET BABAR
IĞDIR

30 Mart günü yaşanan don afeti nedeniyle kayısı ve meyve üretiminde büyük düşüşlerin yaşandığı kentte, çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan düşük faizli zirai kredi borçları bir yıl ertelenecek. Bu kapsamda, çiftçilerin uğradığı zararın tespit çalışmasını tamamlayan Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce 343 çiftçinin başvurusu kabul edildi.
Konu hakkında bilgi veren Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Eraslan, yaptıkları çalışmalar neticesinde dondan zarar gören çiftçilerin, düşük faizli borçlarının bir yıllığına ertelenmesi için de Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne gereken yazının gönderildiğini belirtti. 
Yaşanan don afeti ile Kentteki tüm kayısı ve diğer meyve ağaçlarının etkilendiğini ifade eden Eraslan, bu nedenle kayısı rekoltesinin çok düşük kaldığını kaydetti. Bu afete maruz kalan ve yılsonuna kadar yaşanacak olası bir afette zarara uğrayan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarının bir yıllığına erteleneceğini belirten Eraslan, “Bununla ilgili çalışmalar da tamamlanma noktasına geldik. Çiftçilerimizden bu konuda yoğun başvuru almaktayız. Borç ertelemesi için başvuru yapan 343 çiftçinin başvurusu kabul edilmiştir. Bu çiftçilerimizin icmal listesi, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Tarım Kredi Kooperatifleri’ne gönderilmiştir” dedi.