IĞDIR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Iğdır İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yapımı için sözleşme imzalandı.

Bakanlığın, kentin 2045 yılı nüfus planlamasına göre hazırladığı proje sayesinde 250 bin kişiye birinci kalitede içme suyu sağlanacak.

Proje kapsamında ihtiyaç olunan su, yapımı devam eden Ünlendi Barajı'ndan karşılanacak. Günde 125 bin metreküp suyu arıtacak arıtma tesisinde ise 8 adet su haznesi yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, son 12 yılda Iğdır’ın içme suyu meselesini uzun vadede çözmek maksadıyla çalıştıklarını aktardı.

Bakanlık olarak son 12 yılda 100 bin 190 dekarlık zirai arazinin sulama şebekesinin yenilendiğini vurgulayan Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sulamayı daha verimli hale getirmek maksadıyla 31 kilometre uzunluğundaki Doğu Iğdır Sulaması İletim Kanalını, Karakoyunlu Sulamasını ve Iğdır'ın uzun yıllardır hayali olan Ünlendi Barajını inşa ediyoruz. Şimdi de Iğdırımızın içme suyu meselesini kökünden çözmek adına Iğdır İçmesuyu Arıtma Tesisini inşa ediyoruz."

Eroğlu, bakanlık olarak şehirlerin içme suyu sorununu uzun vadeli olarak çözmek istediklerini de bildirdi.