EDİRNE

Edirne'de çay bahçesine düzenlenen silahlı saldırıda, zanlıları yakalamak isteyen 2 polis memuru, açılan ateş sonucu yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki bir çay bahçesine yaya olarak gelen, ellerinde tabanca ve av tüfekleri olan, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu grup ateş açarak kaçtı.

Olay yerinden geçmekte olan polis memurları Muzaffer Çoban ve Erkan Yıldırım zanlıları kovalamaya başladı. Dur ihtarına uymayan zanlılar, polislere ateş açtı. Elinden yaralanan Çoban ve vücudunun çeşitli yerlerine saçma isabet eden Yıldırım, sağlık ekiplerince Edirne Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Saldırının ardından kaçan zanlılar U.P, H.B, A.S. ve S.G. Edirne Sanayi Sitesi'nde yakalandı. Zanlıların, adliye bahçesine attığı av tüfeği ile 2 tabanca da bulundu.

Yaralı polislerin sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, yaptığı açıklamada, zanlıların İstanbul'dan geldiğinin belirlendiğini söyledi.

Olayın "kız meselesi"nden kaynaklandığının tespit edildiğini ifade eden Erdoğan, "Çay bahçesine ateş açan zanlılar yakalandı, izinli olmalarına rağmen olaya müdahale eden yaralı polislerimizin durumu iyi" dedi.