BURSA - Samanyolu ve evrenin anlatıldığı uzay gözleme etkinliği "Bilimsel Geceleme", bu yıl 16 Ağustos Cumartesi günü Uludağ – Sarıalan Mevkii’nde Bursa Büyükşehir Belediyesi koordinasyonluğu ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) öncülüğünde gerçekleştirildi. Öğrencilerin aileleriyle kamp yaparak katıldıkları “Bilimsel Geceleme” etkinliğinde Ay, Mars, Satürn ve Venüs, aralarında gökbilimci Prof. Dr. Zeynel Tuncal ve Prof Dr. Osman Demircan’ın da yer aldığı 15 uzman ve NASA ödüllü amatör gökyüzü fotoğrafçısı Tunç Tezel’in rehberliğinde gözlemlendi.
50 cm çaplı Türkiye`nin en büyük el yapımı teleskopu ile gökyüzü gözlemi ve söyleşilerin yanı sıra, çocuklar için dünyanın dönüş hareketlerini anlatan Gök Atlası ve Süper Satürn atöyle çalışmaları düzenlendi.
BTM Proje Müdürü Murat Bakan, “Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz etkinliğe Bursa dışında Antalya, Ankara ve İstanbul’dan da 40 aileden oluşan toplamda 250 katılımcımız yer aldı ve bundan oldukça memnunuz. Bilimsel Geceleme, çocuklarımız için eğitici olduğu kadar öğretici de. Bundan sonraki etkinliklerimizde Bursalıların gökyüzünü şehir ışıklarından arındırılmış bir alanda izlemesi için Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avrupa’nın pekçok ülkesinde bulunan Karanlık Gökyüzü Parkı’nı Bursa’ya kazandıracağız” dedi.
Çocukların bilime ilgilerini artırmak üzere gerçekleştirilen yaz kampı etkinlikleri 19-23 Ağustos tarihleri arasında Robotik Elektronik Kampı ile devam edecek.