BURSA (VHA)
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile ’sokakta uyuşturucuyla mücadele’ kapsamında Bursa’da oluşturulan 84 kişilik Narkotim göreve başladı. Polis Meslek eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen açılış programına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı. Emniyet
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa dahil 11 pilot ilde faaliyete başlayan projenin açılışını telekonferans sistemiyle bağlanarak yaptı.  Bursa’da Haziran ayında ön çalışması yapılan Narkotim Projesi’nde 16 araç ve 84 personelin görev alacağı açıklandı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Vatandaşlar için güvenlik şehir, mahalle, sokakta birinci sırayı almıştır. Vatandaşın güvenliğini sağlamak, yaşarken huzurlu ortam temin etmektir. Son dönemde şikayetlerin azaldığını görüyorum. Emniyet müdürlerimiz zehir tüccarlarıyla etkin şekilde mücadele ediyor. Yeni araç ve timlerle bu durum daha iyi olacak” şeklinde konuştu.
Uyuşturucunun toplum barışını tehdit ettiğini ve huzuru büyük ölçüde hasara uğrattığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Uyuşturucu madde kişilerde bağımlılık ve tesir oluşturuyor. Büyükşehir, valiliğimiz, emniyet müdürlüğümüzle birlikte seferber olmuş durumdayız. Toplumun huzurunu bozan ve sağlığı tehdit eden unsurların ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz” diye konuştu. Protokol kurdele kesimi gerçekleştirdi.
İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da, “Ekipler sokak satışını önleme faaliyetlerinin yanında muhtarlar, mahalle sakinleri, okul idarecileri, sivil toplum temsilcileriyle işbirliği içerisinde çalışacaklardır. Okul çevrelerinde ve mahallelerimizde uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesi ve huzurun sağlanmasını amaçlıyoruz” dedi. Daha sonra araçlarına binen Narkotim ekipleri, protokolü selamladı.