ANKARA/BURDUR

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Burdur'un Ağlasun ilçesi olduğu bildirildi. Depremin büyüklüğü 4,8 olarak açıklandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinden yapılan açıklamada ise depremin merkez üssü Isparta-Kadılar olarak yer aldı.

"Can ve mal kaybı yaşanmadı"


Burdur Valisi Hasan Kürklü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden sonra Ağlasun ilçesindeki yetkililerle irtibata geçtiklerini belirtti.

Burdur ve Ağlasun ilçesinde korkulacak bir durumun olmadığını dile getiren Kürklü, "Bize gelen ilk bilgilere göre herhangi bir can ve mal kaybı yok. AFAD ekipleri de tedbir amacıyla Ağlasun ilçesine hareket etti" dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de şu ana kadar kendilerine ulaşan herhangi bir can ve mal kaybının bulunmadığını aktardı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Ağlasun ilçesindeki 4,8 büyüklüğündeki depremin saat 22.43'te ve 7,06 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirildi.

Depremin merkezine en yakın yerleşim yerinin 1,41 kilometre uzaklıkta Ağlasun'a bağlı Yumrutaş köyü olduğu ifade edilen açıklamada, Ağlasun ilçesinde 3,7 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının kaydedildiği belirtildi.

Isparta Valiliği'nen yapılan açıklamada da depremin hissedildiği kentte herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı, kriz masası oluşturulduğu kaydedildi.

Isparta'da yola kaya parçaları döküldü

Öte yandan, Isparta merkeze bağlı Güneyce köyünü, Çukur köyüne bağlayan yola deprem sırasında büyük kaya parçaları düştü. Kaya parçalarının İl Özel İdaresi'ne bağlı iş makineleri tarafından kaldırılacağı bildirildi.

AFAD ekipleri de bölgede inceleme yaptı.

Güneyce Köyü Muhtarı Yaşar Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolun üst tarafında boşlukta kalan kayaların deprem sırasında yola devrildiğini söyledi.