Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Güney Doğu'da görev yapan din görevlilerinin sorunlarını dinledi, Görmez, asıl amaçlarının gönüllerde açılan manevi yarları sarmak olduğunu söyledi.

Mardin'de, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Din Görevlileri İstişare Toplantısı sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, bölgede görevli 600 imam hatip ve müezzinin yaşadığı sorunları dinledi.

Görmez, yaptığı açıklamada, bir ay önce düzenlemeyi planladıkları toplantının güvenlik gerekçesiyle geciktiğini söyledi.

Toplantının çok verimli geçtiğine dikkati çeken Görmez, şunları kaydetti:

"Cizre, Silopi, Nusaybin, Sur, Silvan gibi yerlerde görev yapan arkadaşlarımızla birlikte olduk. Serbest kürsü oluşturarak, her birisinin yaşadığı acıları bizimle paylaşmasını sağladık. Hem de din görevlileri zaviyesinden sorun nasıl görüyor, çözümün, özellikle manevi yaraların sarılmasında bize düşen görevler nelerdir? Ne kadarını yapabildik? Bunları temin için her arkadaşımızın görüşünü almaya çalışıyoruz. Bir taraftan da 50-60'arlı guruplar halinde çalıştaylar düzenledik. Arkadaşlarımız düşüncelerini bizimle paylaştı. İnşallah buradaki toplantıyla, en azından bu yaralanan, büyük acılar yaşayan şehirlerimiz, Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin ve Silvan gibi ilçelerimize yönelik acil yapmamız gerekenleri tespit edeceğiz."

Bu ilçelere yönelik yardımlarının süreceğini ifade eden Görmez, asıl amaçlarının gönüllerde açılan manevi yarları sarmak olduğunu vurguladı.

Görmez, gelecek günlerde bölgede görev yapan diğer imam hatip ve müezzinlerle de benzer toplantılar yapacaklarını sözlerine ekledi.