BAYBURT

Bayburt'ta, bayat ekmeklerin çöpe gitmesini engellemek için kendi imkanlarıyla çalışma başlatan Serkan Köse, topladığı ekmekleri kış aylarında yiyecek bulmakta zorluk çeken hayvanlar için doğaya bırakıyor. 

Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi imkanlarıyla başlattığı ve bir yıldır sürdürdüğü çalışmaya çöpe atılmış 6 bütün ekmeği görmesiyle başladığını söyledi.

Ekmeklerin çöpe atılmış olduğunu görmenin kendisini çok üzdüğünü belirten Köse, "'Bu ekmekler çöpe nasıl atılır' diye düşündüm. O an kendi kendime bu ekmekler için bir toplama merkezi yapmam lazım dedim" ifadelerini kullandı.

Bir kova alarak Bayburt'un işlek caddelerinden bir tanesine yerleştirdiğini ifade eden Köse, duyarlı vatandaşların da ekmekleri getirip bu kutuya atmaya başladığını kendisinin de ekmekleri toplayıp doğadaki hayvanlara götürdüğünü belirtti.

Köse, bir kova ile başladığı bayat ekmek toplama çalışmasında vatandaşlardan bunu yaygınlaştırması yönünde talepler aldığını anlatarak, "Vatandaşlar gerek sosyal medya üzerinden mesajlar yazarak gerekse telefonla bana ulaşarak 'bizim mahalleye de bizim kapının önüne de bir tane ekmek kovası koyabilir misin?' demeye başladı. Ben de kendi imkanlarım yettiğince bu taleplere duyarlı olmaya çalıştım ve bu kovaları istenen yerlere koymaya çalıştım" diye konuştu.

Ayda ortalama 2,5 ton ekmek topluyor

Köse, "Yaklaşık bir yıl önce kendi imkanlarımla böyle bir çalışma başlattım. Şehrin 30 farklı noktasına ekmek toplama kovaları yerleştirdim" diyerek, "Aylık olarak kovalardan 2 buçuk tona yakın ekmek topluyorum. Tabi ki Bayburt'ta çöpe giden, israf edilen ekmeklerin tamamı bu değil. Benim amacım böyle bir çalışmada Bayburt halkına farkındalık kazandırmak ve çöpe giden ekmeklerin israfını önlemektir" dedi.