ERBİL

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların ele geçirdiği bölgelerden kaçarak Erbil ve çevresine sığınan ailelere, onlarca insani yardım tırını bölgeye ulaştıran Türk Kızılay'ı, çocukları sevindirdi. Kızılay'ın bölgedeki ekibi, Türkmen çocuklara bayramlık dağıttı.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) koordinesinde zor durumdaki Türkmen ailelere yardım elini uzatmaya devam eden Kızılay, bugüne kadar bölgeye ulaştırılan 47 tırlık yardım malzemesinin dağıtımına başladı. Türkmen ailelerin çocuklarını ihmal etmeyen Kızılay, Ramazan Bayramı arefesinde çocuklara bayramlıklarını giydirdi.

Kızılay Irak İnsani Yardım Sorumlusu Ümit Türkaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 gündür, Erbil ve çevresinde insani yardım çalışmalarında bulunduklarını söyledi.

Yardımları, ITC koordinesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Türkaslan, şunları kaydetti:

"Çok zor durumda kalan Türkmen kardeşlerimize Türkiye'den gönderilen yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Çocuklara bayramlıklarını giydirerek sevindirdik. Türkiye'den bölgeye yardım gönderen herkese, bayramda bu çocukları sevindirdikleri için teşekkür ediyorum."

Erbil girişi ve çevresindeki bekleme noktalarında kalanlara da yardımların ulaştırılacağını kaydeden Türkaslan, bu tür faaliyetlerle Türkmenlerin yüreğine bir nebze de olsa su serpildiğini vurguladı.

Türkaslan, Kızılay'ın Irak'ta toplamda 176 tırlık yardım malzemesi göndermeyi hedeflediğini ifade etti.

ITC Milletvekili Aydın Maruf'un da katıldığı yardım dağıtımında Türkmen aileler, zor günlerinde kendilerini yalnız bırakmayarak yardım gönderen Türk halkına teşekkür etti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.