ANKARA - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gazze'ye yardım kampanyası kapsamında hazırlanan ilaç, temizlik malzemesi ve gıda gibi ürünlerden oluşan yardım paketlerini Gazzeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

TİKA'dan yapılan açıklamada, TİKA'nın İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılar neticesinde gündelik yaşamın sürdürülemez bir hal aldığı Gazze'de ihtiyaç duyulan ilaç, gıda ve temizlik malzemelerinin temini için yoğun çaba sarf ettiği belirtilerek, bölge ofisi aracılığıyla yardım faaliyetlerinin aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Bu çerçevede, özellikle kadın ve çocuklar için temizlik ve hijyen malzemeleri ile konserve türü gıda maddelerinden oluşan yardımlar, Şucaiyye semti başta olmak üzere Gazze’de ikamet eden 10 bin aileye ulaştırılmaya başladı.

Açıklamaya göre, 12 tırdan oluşan malzemelerin yoğun uğraşlar sonucunda Filistin genelinden temin edilerek Kerem Şalom kapısından Gazze'ye girişi sağlandı. Gazze’de yoğun ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi yardım malzemeleri de bu yardım faaliyetleri kapsamında, Gazze hükümeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün deposuna teslim edildi.