VAN -
Van'ın Saray ilçesinde 20 Ağustos'ta şehit olan Teğmen Emre As'ın babası, oğlunun şehit olduğu yerde gözyaşı döktü.

Saray ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Yamanyurt Hudut Karakol Komutanı Teğmen Emre As, 20 Ağustos gecesi, Türkiye-İran sınır hattında bir grup terör örgütü PKK üyesinin kurduğu pusuda şehit oldu.

Teğmen As'ın şehit olduğu yeri görmek isteyen ailesinin isteği üzerine harekete geçen Genelkurmay Başkanlığı, Tokat'ta yaşayan baba Ömer As ile şehidin ağabeyleri Ahmet ve Mehmet As'ı uçakla Van'a gönderdi.

Van Ferit Melen Havalimanında komutanlar tarafından karşılanan aile, 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Yalçın ile bir araya geldi. 

Albay Yalçın ile görüştükten sonra kışla içindeki şehitlikte Teğmen As'ın isminin yazılı olduğu yerde dua eden As ailesi, daha sonra Özalp ilçesindeki 2. Hudut Tabur Komutanlığına geçti.

Burada komutanlar tarafından eli öpülerek karşılanan baba As, yaralandıktan sonra oğluna müdahale eden sağlık personeli ve Mehmetçik ile kahvaltı yaptı. 

Beraberlerindeki komutanlarla Yamanyurt Hudut Karakol Komutanlığına giden baba Ömer As ve çocukları, oğlunun şehit olmadan önce yattığı yatağı, yemek yediği yeri ve odasını gezdi.

Teğmen As'ın şehit olduğu gece yanında bulunan askerlerle sohbet edip yemek yiyen baba As, oğlunun hatıralarının saklı olduğu yerleri gezerken gözyaşlarına hakim olamadı.

Oğlunun kanının aktığı toprağı aldı

Acılı babayı teskin etmeye çalışan 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Yalçın'ın da gözyaşı döktüğü karakol ziyaretinin ardından yoğun güvenlik önlemli altında 20 Ağustos'ta çatışmanın yaşandığı bölgeye gidildi.

Baba As'ın, oğlunun şehit olduğu yerde kana bulanan toprağı avuçlayarak cebine koyması komutanlara ve çevrede güvenlik önlemi alan askerlere duygusal anlar yaşattı.

Albay Yalçın, acılı babayla sürekli konuşarak acısını hafifletmeye çalışırken, şehidin ağabeyleri de olay yerini cep telefonlarıyla görüntüleyerek kardeşlerinin vurulduğu yerden taş topladı.

"Şehit olduğu yeri görmek istedik"

Oğlunun başarılı ve çevresinde sürekli sevilen bir insan olduğunu anlatan baba Ömer As, oğlu Emre'nin şehit olduğu yeri görmek istedikleri için Van'a geldiklerini söyledi.

Baba As, kendilerine sağlanan imkanlardan ve gösterilen ilgiden dolayı Mehmetçiklere teşekkür ederek, "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Allah sizlere uzun ömür versin. Vatan sağ olsun. Biz komutanlarımız tarafından çok iyi ağırlandık. Hepsinden Allah razı olsun. Allah görevlerinde onlara yardım etsin, ömürlerini uzun etsin" dedi.

"Buradaki askerlerimizin hepsi birer kahraman"

6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Yalçın ise bölgede görev yapan askerlerin tamamının vatan ve millet sevgisiyle görevlerinin başında olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

"Allah, milletimizin kalbindeki, vicdanındaki vatan, millet sevgisini eksiltmesin. Bu iş parayla yapılacak bir iş değil. Vatan, millet, devlet sevgisiyle subaylarımız, astsubaylarımız ve askerlerimiz buralarda, kar kış, sıcak soğuk demeden 24 saat görevlerinin başında. Buradaki askerlerimizin hepsi birer kahraman.

Böyle metanetli aileler, babalar olduğu sürece bu bayrak gönderden inmeyecek, hudut taşları bir milim bile geriye gitmeyecek, devlet ilelebet payidar olacak. Bu millet her zaman başı dik, bütün cihana kendini gösterecek. Tekrar başınız sağ olsun diyorum. Allah şehidimizin mekanını cennet eylesin. Sizlere güç kuvvet versin."

Yalçın, Teğmen Emre As'ın bıraktığı mücadeleyi karakolda görev yapan diğer askerlerin devralıp vatan, millet ve devlet için göğsünü siper etmeye devam edeceğini ifade etti.

Oğlunun şehit olduğu yerden ayrıldıktan sonra Saray Kaymakamlığı tarafından Teğmen Emre As'ın adının verildiği kültür merkezini de ziyaret eden baba Ömer As ve iki oğlu, iki günlük ziyaretin ardından Tokat'a uğurlandı.