DİYARBAKIR

Diyarbakır'da toplu sünnet yaptırılacağı vaadiyle ailesinden alınarak kaçırılan 4 aylık Yunus Teyfur, güvenlik güçlerinin hava destekli operasyonuyla kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, önceki gün Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesinde yaşayan Emine Teyfur ile görüşen biri kadın 2 kişi, bir hayırsever tarafından toplu sünnet yaptırılacağını söyledi.

Bunun üzerine 4 aylık oğlu Yunus Teyfur'u sünnet ettirmeye karar veren anne Teyfur'un bir anlık dalgınlığından faydalanan 2 kişi bebeği kaçırdı.

Durumun polise bildirilmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nce oluşturulan 10 kişilik özel ekip, anne Teyfur ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda zanlıların robot resimlerini çizdi.

Bebeğin il dışına kaçırılması ihtimalini değerlendiren ekipler, otogardaki otobüs firmalarına şüphelilerin robot resimlerini dağıttı.

Bebeğin gizlice fotoğrafı çekildi

Kucağında bebek bulunan bir kadının minibüsle Kulp ilçesine gittiğini öğrenen ekipler, ilçe emniyet müdürlüğüyle irtibata geçti.

Yeni mahalledeki bir evde tutulan bebeğin fotoğraflarını gizlice çeken polis, bunu anne Teyfur'un teşhis etmesi için dijital ortamda Diyarbakır'a gönderdi.

Anne Teyfur'un "Bu benim bebeğim" demesi üzerine hava destekli operasyon başlatıldı. Eve baskın düzenleyen güvenlik güçleri 4 aylık bebeği kurtardı. 

Olayla ilgili olarak evde bulunan A.G ve M.T.A ile Diyarbakır'da kendilerine yardım ettiği tespit edilen H.G ve M.G gözaltına alındı.

Helikopterle Diyarbakır'a getirildi

Kulp ilçesindeki operasyonla kurtarılan Yunus Teyfur, helikopterle Diyarbakır'a getirildi. Asayiş Şube Müdürlüğünde heyecanla bekleyen Teyfur çifti bebeklerini polislerden teslim aldı.

Anne Teyfur'un bebeğine gözyaşlarıyla  sarılması duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Anne Teyfur yaptığı açıklamada, eve gelen 2 kişinin toplu sünnet yapılacağını belirttiğini, oğlunun kimliğini getirdiği sırada bebeğinin kaçırıldığını söyledi.

"Polisler bebeğimi bana getirdi"

Polise başvurduklarını anlatan Teyfur, "Polisler bebeğimi bana getirdi. Oğlumu yeniden kucağıma almanın mutluluğunu yaşıyorum. Çok mutluyum. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Baba Emrullah Teyfur da oğluna kavuştuğu için çok sevinçli olduğunu anlattı.

Çocuğunun bulunacağına dair içinde hep bir umut olduğuna işaret eden Teyfur, "Polisler bizi her saat bilgilendirdi. Valiliğe ve Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Aileyi tanıyan iki kişi yardım ve yataklık etmiş"

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz ise sünnet edileceği gerekçesiyle kaçırılan Teyfur'u sünnet ettireceklerini dile getirdi.

Teyfur'u çocuğu bulunmayan bir kadının aileyi tanıyan iki kişinin yardımıyla kaçırdığına dikkati çeken Yavuz, olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Yavuz, durumun kendilerine bildirilmesi üzerine 10 kişilik özel bir ekip oluşturduklarını anlatarak, yapılan operasyonla bebeği kaçıran kadın ile imam nikahlı eşinin yakalandığını, Yunus bebeğin de kurtarılarak ailesine ulaştırıldığını aktardı.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları sünnet ettirilecek

"Vatandaşlarımız, devlet görevlisi olduğunu ibraz edemeyen kimse ile bir şeylerini paylaşmasın" uyarısında bulunan Yavuz, şöyle konuştu:

"Maddi imkanı olmayan ailelerin çocuklarını Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü'nce başlatılan kampanya ile sünnet ettireceğiz. Bu kapsamda bize başvuran tüm ailelerimizin masraflarını üstleneceğiz. İlimizde maddi sıkıntı çeken ve bir takım vaatlerle kandırılmaya çalışılan vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını ve bu kişileri oyalayarak bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz."

Yunus'un kirvesi polis oldu

Ailesine teslim edilen 4 aylık Yunus bebek, Asayiş Şube Müdürlüğü'nden ayrıldıktan sonra sünnetçiye götürüldü. Yunus bebek, burada sünnet ettirildi. Bebeğin kirvesi de bir komiser oldu.