SEVGİ TOHUMLARI ile YAŞAMIN ÇİÇEK AÇTIĞI YER

Sevgi tohumları ekilen, tomurcukların yeşerdiği, hepimizin aynı zamanda yaşadığı bir zaman dilimden merhaba!  

Sevgi çiçekleri açan bir yer,   onların yuvalarında kaygı yok.  Sosyal medyada geleneksel bahar şenliğinde,  beyaz elbiseli meleklerin başındaki mor çiçekli taçlarla tanıdım onları. Her yıl gelenekselleşen,  bayram tadında yaz mevsimin müjdecisi, geleneksel bahar şenliklerinde doyasıya şarkılar söylerken,  kız ve erkek öğrencilerin giydikleri kostümler gözleri kamaştırıyordu.   Gözlerimi alamadım fotoğraf karelerinden. Şarkı söylerken kaldıkları anlar beni çok etkiledi.   Duymasam da sessiz ve mutlu şarkılar yükseliyordu yeryüzünde.   Farklılar ve farkındalar…  

Hep kırlarda koşmak, hayatı kaçırmamak için gösterilen çabalar, bazıları her daim çocuk ama büyümek isteyen.  Söyleşi yapmayı düşündüğümde, yol boyunca aklımda düşünceler…  İçimde kocaman bir mutluluk ve huzur…   Sevgi Tohumlarını düşünürken biraz da sahilde yürüdüm.  İnsanları seyrettim. Kurucusu İnan Esen ve Rıfat Esen’i telefonla arayarak kutladım. “Eğitim Her Engeli Aşar.” Sloganıyla ortaya çıkan bu muhteşem projeyi alkışladım.

Kurucusu İnan ESEN

 “İlerlemeyen geride kalır, geride kalan alta düşer” ilkesinden hareketle,  başarılarını sürekli kılmak için bu anlayışı ve yapıyı korumak ve  geliştirmek durumundayız.” diyen genç, İdealist bilgili bir kişi. 19 Mayıs 1978 Antakya doğumlu.  İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini İzmir’de tamamladı. “Canım” dediği annesi  Necla Çelik Çocuk Gelişimi öğretmeni.  “Canım” dediği sonsuzlukta olan babası Selçuk Esen ise bir pedagog ve müzik öğretmeni. İnan Esen evli ve Mina adında bir kız çocuğu var.

Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat ESEN 

1959 Yılında Şereflikoçhisar / Ankara’da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimimi burada tamamladı. Lisans eğitimini Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yüksek lisansı (Master of Philosphy) ise kazandığı bir burs ile İngiltere’nin Nottingham Üniversitesinde  tamamladı. Evrensel değerler doğrultusunda,  hayat felsefesi ve varlığının amaçlarını oluşturmada önemli rol oynayan, mevcut durumu iyi analiz eden ve çizgi ötesine taşıyan bir kişi.

***

Organize olabilmenin en sağlam yoludur kan bağı. Kan bağının yüceliğine inanan ve bunu iyi kullanabilen Amca - yeğen ile söyleşi yaptım. İkisi tek yürek,  tek ses olmuşlar…

Sevgi Tohumları nasıl ortaya çıktı?

-Canlı farkındalığının ve duyarlılığının giderek azaldığı hissiyatı ve korkusuyla birilerinin bir noktada taşın altına elini koyması gerektiğini düşünerek çıktık yola ve bu yolda önceliği özel gereksinimi çocuklara verdik. Yanımızı da bolca sevgi tohumu aldık ve ekmeye başladık.  Biliyorduk ki sevgi duyguların anasıdır. Seversen sevdirirsen gerisi kolaydır. Bu uğurdaki 21. yılımız ve daha uzun bir maraton var önümüzde. Ektiğimiz sevgi tohumlarının yeşerdiğini gördükçe hiç bıkmadan devam edesi geliyor insanın. Umarım katlanarak devam ederiz.

Sevgi Tohumları nasıl bir yer ve nerede?

- İzmir’in hatta Ege’nin özel eğitim amacıyla kurulmuş, en geniş alana ve imkanlara sahip kampüsü. Çok renkli bir yer burası. Binalar da renk renk. Kırmızı, turuncu, yeşil.

Sevgi Tohumları içinde neleri barındırıyor?

 Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘eğitimde feda edilecek fert yoktur’ sözünü  anlatıyorlar. Bin bir çeşit renk, bin bir çeşit güzellik barındırıyor.  Bağımsız yaşam becerileri geliştirilerek toplumsal yaşamda  başkalarına en az düzeyde bağımlı olmalarını sağlayacak öğretim fırsatları yaratırken; etkinlikler müzik ve görseller eşliğinde yapılıyor.

“Hayat, olduğu gibi güzeldir.” diyoruz. Bireylerin bilişsel, fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan gelişimlerini destekleyen hizmetler de veriliyor..

Sevgi Tohumları ve ilkeleri?

- Karın ortasında açan papatya gibi evrenin gizemli derinliklerinde, insan ve memnuniyet odaklılık,  bilimsellik, Sevgi Tohumları Kurumunun üyesi olma ve takım ruhu, sürekli öğrenme ve gelişim, yenilikçi ve öncü olma…

Sizi farklı kılan nedir? 

-Hayat ilginç yüzünü gösteriyor bazen. “Her şeye rağmen umudunu kaybetme" diyerek kendine, yola devam etmektir bu hayata tutunmak. Gün ışığında örüyoruz umutları. Bazı şarkılar vardır, dilini bilmezsin, söyleyeni tanımazsın ama öyle bir dokunur ki yüreğe, onunla adeta bütünleşir, kendini onda bulursun. O senin duygularının melodisi olur. Bizler,  yeni seslerden yeni melodiler oluşturuyoruz. Çocuk ve çocuğun tanılanması, yerleştirme ve izleme süreçleri bizim için önemli. 

 "Siz var olan şeyleri görür ve şöyle dersiniz: Neden? Ama ben olmayan şeyleri hayal ederim ve derim ki: Neden olmasın?" demiş, G. Bernard Shaw,  

Hayallerimizi gerçekleştirmenin anahtar sözcüğü; "Neden olmasın!" oldu.

Sanatçı Jim Denevan da "Yerküre neden benim tuvalim olmasın. Neden olmasın!" demiş. Evet! Sevgi tohumları ile dünya bizim tuvalimiz. Hayalimizi gerçekleştirmek için adım attık bu yolda. Hayal ettik emek verdik. Gerisi zaten geliyor.

Yaşasın Çiçek Çocuklar!

Sevgi yumağı olan, tohumlar serpildikçe yüzleri çiçek açan, Sevgi Tohumlarının Çocukları..Güzel yüreklerden bizlere mektup var.

 “Ben bir bireyim.

Belki engelliyim, belki farklıyım.. İlgi alanlarım, isteklerim, yeteneklerim ve yeterliliklerim farklı. Farklı gelişir, farklı öğrenirim. Eğitim benim de hakkım, sizin gibi.

Aynı gökyüzünün, aynı güneşin ışığında birlikte yaşıyoruz. .Sizinleyim..  

Ben biriciğim. İlgi, sevgi ve saygı görmek isterim. Herkes gibi.

Bir ailem,  arkadaşlarım ve öğretmenlerim var. Aynı toplumda yaşıyoruz. Uzakta durmayın, hasta değilim. 

 Herkes gibi, ilgiyi, sevgiyi, mutluluğu hak ediyorum. 

Ben mutluyum. Çünkü Sevgi Tohumları Özel Eğitim Kampüsü’nde hak ettiğim ilgiyi, sevgiyi ve eğitimi görüyorum.

Sizler,

Sağa sola,  şuraya buraya, tarlaya bahçeye, her yere  sevgi tohumu bırakın. Gün gelir yağmur yağar sulanır, bakarsınız tohum yumuşar ve çatlar; güneş açar birden, filiz baş verir oracıktan, güneşe gülümser. Her yer sevgi olur. 

Sevgi büyür, sevgili olur, eş olur, anne olur, baba olur, kardeş olur dost olur… “

Fark"ı fark etmek için Sevgi Tohumlarının kapısını aralayın. Sevgi ekin gördüğünüz her karış toprağa. Bir telefon uzaklığında, aynı sosyal hayatın içindeyiz.  Sevgiyle kalın, sevgi tohumları saçılsın yeryüzüne…

Daha fazla bilgi için http://www.sevgitohumlari.com.tr/ tıklayınız