MUSTAFA KEMAL SALLI

İSTANBUL - İftar'da bir konuşma yapan Maltepe Türk Ocağı Başkanı sayın Ahmet Selçuk CAN Maltepe Türk Ocağı'nın camiamıza ve bölgemize bu iftar gibi bir çok gelenek hediye ettiğini ifade etti. Türkiye’nin devleti ve toplumuyla içinde bulunduğu ağır şartlardan, milli şuur ve gururdan yoksun, teslimiyetçi iktidar kadroları ile milletimize ümit olamayan muhalefetin beraberce sorumlu olduğunu vurguladı. Tam bu noktada gerçek ülkücü siyasete ve onu besleyecek, istikametini tayin edecek ülkücü düşünce ve sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacın çok daha belirgin hale geldiğini işaret etti. 

ÜLKÜCÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ (ÜLKÜ-DER) MÜJDESİ
Bu düşünce ile, Maltepe Türk Ocağı’nın her alanda gerçekleştirdiği referans etkinliklerine devam edeceğini söyleyerek, bunun yanı sıra Maltepe Türk Ocağı kadrolarının 13 Haziran 2016 tarihi itibariyle “gerçek” ülkücü siyaseti de besleyecek, güncellenen bir ülkücü düşüncenin eksikliği sebebiyle bu boşluğu doldurmaya aday şekilde yeni bir hizmet yolu olarak ÜLKÜCÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ veya marka ismiyle ÜLKÜ-DER’i kurduğunu ilan etti. 
ÜLKÜ-DER’in Maltepe Türk Ocağı referansı ve onun yönetim kadrosu ile bugüne kadar Türkiye’yi teslim alma, Türk Milleti’ni kimliksizleştirme siyasetine karşı, bunlar yanlıştır-kötüdür demekten öteye gidememiş, Türk Devleti ve Türk Milleti’nin eşsiz tarihi tecrübeleri ışığında, günü ve geleceği hakkında her konuda düşünce dile getirememiş mevcut kurum ve yapıların aksine, bu millete ve camiaya yeni bir soluk, yeni bir ümit olacağını söyleyerek, ülkücülerin Türk Devleti ve Türk Milleti’nin her meselesiyle ilgili söyleyecek sözü olduğunu, ülkücülerin bu millete yanlışı-kötüyü göstermekten öte güzelin ve doğrunun nasıl olacağını anlatma ve yaşatma sorumluluğu olduğunu vurguladı.
İftarımıza Maltepe Belediye Başkan Yrd. Melih Morsünbül, Kadıköy Türk Ocağı Bşk. Prof. Dr. Acar Sevim, Milli Düşünce Merkezi İstanbul Şb. Bşk. Sadık Güner, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Bşk. Yrd. Sancar Akkoyunlu, Gebze ve Beykoz Türk Ocakları Gençlik Kolları Başkanları, Suriye Türkmen Milli Hareketi Gençlik Kolları, Ahde Vefa Derneği ve Anadolu Aydınlar Ocağı mensupları katıldılar.