VAN - Gürpınar ilçesinde evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın ayakkabıları, evlerine yaklaşık 300 metre mesafede bulundu.

Kırkgeçit Mahallesi'nde yaşayan ve dün saat 14.00'ten itibaren haber alınamayan Nehir Aslan için yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen ve havanın soğumasıyla ara verilen çalışmalar, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı.

İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürülüğü arama kurtarma ekipleri ile UMKE, köy korucuları ve mahalle halkının katılımıyla gerçekleşen arama çalışmalarına, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına ait helikopter de havadan destek veriyor.

Çevre yerleşimlerden traktör ve atlarla bölgeye gelen vatandaşların da çalışmalara katıldığı Kırkgeçit'te, yaşanan olay nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verilirken, öğrenciler de küçük Nehir'in bulunması için çaba sarf ediyor.

Yürütülen çalışmalarda Aslan ailesine ait eve yaklaşık 300 metre mesafede küçük Nehir'in ayakkabıları bulundu. Ayakkabıların bulunmasıyla umutlanan ekipler, çalışmalarını söz konusu bölgede yoğunlaştırdı.

Aynı zamanda gece baktıkları noktaları sabah saatlerinden itibaren tekrar kontrol eden ekipler, hava sıcaklığının sıfırın altında seyrettiği bölgede küçük kızın bir an önce bulunması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.