ORDU - Ordu'nun Altınordu ilçesinde selin denize taşıdığı ağaç parçaları, yakacak ihtiyaçlarını gidermek isteyen vatandaşlarca toplandı.

Altınordu sahiline giden vatandaşlar, Melet ve Civil Irmağından sağanak nedeniyle Karadeniz'e sürüklenen ağaç parçalarını toplayarak kışlık ihtiyaçlarını gideriyor.

Denize girerek ağaç parçalarını toplayan vatandaşlar, yakacak malzemelerini araçlara yükleyip evlerine götürüyor.

Şenel Yurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışın yakacak odunlarını Karadeniz’den topladığını anlattı.

Maddi durumu iyi olmadığı için odun alamadığını ifade eden Yurt, "Yağan yağmurla Melet Irmağından denize sürüklenen odunlar sahile vurmuş. Biz de kışın yakacak odunumuzu topluyoruz. Bu kış üşümeden evimizi Karadeniz sayesinde ısıtacağız. Bu yağmur en çok bizleri sevindirdi" diye konuştu.

İsmet Kısa da ailece sahile kışlık yakacak ihtiyaçlarını çıkarmak için geldiklerini belirterek, yarım traktör odun topladıklarını söyledi. 

- Belediye, temizlik çalışması başlattı 

Öte yandan Altınordu Belediyesi tarafından Akyazı Mahallesi'ndeki mavi bayraklı sahilde temizlik çalışması başlatıldı. 

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, iki gün boyunca etkili olan sağanağın zaman zaman ırmak ve derelerde taşkınlara neden olduğunu belirtti. 

Selin getirdiği bir çok malzeme ve çöpün Karadeniz'e geldiğini ve daha sonra çöplerin kıyıya vurduğunu ifade eden Tekintaş, temizlik için tüm birimlerin seferber olduğunu kaydetti.