KARAMAN 

Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan 18 işçiden Osman Çoksöyler'in işe, kazanın gerçekleştiği gün başladığı bildirildi.

Osman Çoksöyler'in (29) yakınları, olay yerinden gelecek iyi haberleri umutla bekliyor. İşçinin 6 yıllık eşi Şadiye Çoksöyler'in gözyaşları ise hiç dinmiyor.

Çaresizliğini ve acısını çocukları 5 yaşındaki Asude Zeynep ve dört aylık Kübra Adile ile bastırmaya çalışan anne Çoksöyler, yakınlarının desteğiyle ayakta duruyor.

AA muhabirine yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan Şadiye Çoksöyler, olayı duyduktan sonra perişan olduklarını söyledi. Her gün sanki eşi gelecekmiş gibi gözlerinin kapıda olduğunu dile getiren Çoksöyler, umudunu hala ilk günkü gibi taze tutmaya çalıştığını kaydetti.

"Gitme" diye yalvardı

"Eşim gece yarısı gelip ertesi gün madende işe başlayacağını söyledi. O gün işe gitme diye çok yalvardım ama beni dinlemedi" diyen Çoksöyler, şöyle devam etti:

"Kızımız rahatsız, onu hastaneye götürelim' dememe rağmen gitmek için ısrar etti. Hep içimde korku vardı. Panik halindeydim. Sabah namazını kılıp hazırlanmaya başladı. Yine 'gitme' dedim. Kararından vazgeçiremeyeceğimi anlayınca öğlen yemesi için ekmek reçel, zeytin ve peynir hazırladım. Hatta boğazından kuru kuruya geçmez diye meyve suyu yapmıştım. 20 dakika içinde kömür karasıyla yemek mi yenilir, nasıl insanlık bu?"

"Baban yaralıları kurtarmaya gitti"

Çoksöyler, biri beşikte iki çocuğuyla ne yapacağını bilemediğini vurgulayarak, "Eşim ve mahsur kalanlar için sürekli dua ediyorum. Kızım sürekli babasını soruyor. Ben de 'Baban orada mahsur kalanları kurtarmaya gitti, gelecek' diyerek oyalıyorum" dedi.