KERKÜK - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Irak’ta insani yardım çalışmalarını sürdürüyor. 

Salahaddin vilayetinden kaçarak Kerkük’e sığınan ve burada zor şartlarda kalan bin Türkmen aileye İHH tarafından yardım kolileri dağıtıldı. 

İHH Ortadoğu Masası Sorumlusu Ahmet Küçükkahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak’a şimdiye kadar 20 tırlık insani yardım malzemesi getirdiklerini belirtti. Duhok, Erbil ve Kerkük’te çatışmalardan kaçan ailelere gıda ve temizlik malzemesi dağıttıklarını aktaran Küçükkahveci, "İHH olarak hayırsever Türkiye halkından aldığımız destekle Irak’ta yaraları sarmaya devam edeceğiz" dedi.

Irak Türkmenleri Dayanışma ve Kalkınma Derneği yetkilisi Vahbi Bez de çatışmaların başlamasından sonra İHH’nın, Kerkük’te 7 bin aileye insani yardımda bulunduğunu ifade etti. Irak içinde çatışma bölgelerinden kaçışın devam ettiğine değinen Bez, bölgede gıdanın yanı sıra yatak, battaniye ve çadıra ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, ülkenin farklı bölgelerinde devam eden çatışmalar nedeniyle yaklaşık 1 milyon sivilin, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.