Geçtiğimiz günlerden itibaren, Mersin İdman Yurdu takımında maddi yönden çıkan haberler, Fenerbahçe maçına,"Ne kadar istekli çıkacaklar?" sorusunu akıllara getirdi..

****

Mücadelenin başlarında, Hasan Ali ile bulunan gol, maça rahat başlayan Fenerbahçe'nin istediği oyunu sahaya yansıtmasında, etkili oldu.Hasan Ali demişken, Caner'in yokluğunda oynadığı mücadelelerle, ne kadar görev adamı olduğunu ve Fenerbahçe formasının kendisi için ne kadar değerli olduğunu, görev aldığı maçlarda oynadığı mücadelelerle, gösterdi.

****

İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe, Diego'nun pasıyla Nani'nin attığı golle, farkı ikiye çıkartan golü attı.

İkinci golün ardından haftalardır konuşulan Robin Van Persie,gecenin gizli kahramanlarından Mehmet Topal'ın nefis pasıyla "al da at" dediği, nefis pası es geçmedi.

****

Mehmet Topal demişken; ayrı bir parantez açmak istiyorum:Mehmet Topal bir çoğumuza göre düz ama mücadele eden,giydiği formanın hakkını veren, her taraftarın takımında olmasını istediği bir oyuncu.Mersin İdman Yurdu karşısında da çok iyi çalıştı.İki asist yaptı. Yapmasaydı bile yine bu performansıyla maçın en iyileri arasına girebilecek kadar mücadele etti.

****

Haftalardır Fenerbahçe, taraftarının istediği hücum futbolunu, Mersin İdman Yurdu karşısında  %100 izleyemesek de; geçmişte ki maçlara nazaran; daha çok pozisyonlara giren, daha çok rakibi baskı altına alan oyunu ile izlerken pek sıkılmadığım bir maç oldu.Umarım bu futbol, haftalardır maddi sıkıntılarla gündeme gelen Mersin İdman Yurdu'na özel bir futbol, değildir.Umarım Fenerbahçe, bu futbolun üstüne koyup daha iyi performanslar sergiler.