Türkçeyi öğrenmek benim için büyük bir mutluluk oldu. Çünkü Türk'ü anlamak için kendisiyle mutlaka tercümansız konuşmalıdır. Çünkü tercüman, ışığı örten zevksiz bir perde görevini görüyor. Gelland (Fransız Bilgini).
Türklerin ruhu yeniden parlayacak ve silah kullanmak için doğan bu kahraman milletin tarihi eski ışığını bulacaktır. Feldmareşal von Moltke - Alman Genelkurmay Başkanı.
Her Türk'ün bakışında silahın ruha verdiği güveni görmek mümkündür. O hayata ve olaylara güvenle bakmayı öğrenmiştir, Molkte.
Türk korkmaz, korkutur. Bir şey isterse onu yapmadıkça vazgeçmez. Hangi işe el atarsa başarır, Semame İbn-i Eşreş. Kılıcı insafsız bir beceriyle kullanan Türk'ün eli, yendiği insanların yarasını sarmakta da ustadır, Lord Byron.
Türk askeri cesurdur. Anavatanını sever ve onun için gerekirse çekinmeden canını feda eder, Albert Einstein. Artık Türklerle savaşmam. Onlar çok cesur ve iyi insanlar, Andreas Phitiades. 
Dünyada iki bilinmeyen vardır. Biri kutuplar, diğeri Türkler, Albert Sorel. Türk toplumunda kişisel nitelik ve değer dışında hiçbir şeye önem verilmez, Baron Büsbek.
Türk milleti ikibin yıldır profesyonel askerdir. Bütün Türklerin mesleği askerliktir, Donaldson. Türklerle dost ol ama düşman olma, Gianni de Michelis.
Dünyanın hangi ordusuna sorarsanız sorun, Türk askerinin karşısında düşünmenin hiç de kolay olmadığını veya olamayacağını size söyler, Donaldson. Dünyada, Türklerden başka hiçbir ordu bu kadar süre ayakta duramaz, Hamilton.
Kafesinden kaçmış birer kartal gibi, hiç yorulmamış ve aç kurtlar gibi, amansız bir Sayan dağı fırtınası gibi geldiler üstümüze prensim. Son askeriniz de orada can verdiğinde ve son bayrak da toprağa düştüğünde, onlar hiç arkalarına bakmadan ve sanki hiç savaşmamış gibi sürdüler atlarını bozkıra. Prensim soruyorsunuz nasıl durdurabiliriz diye? Efendim, onlar (Türkler) durdurulamazlar, (Çinli komutan Ho-Tsun'un Çin prensine hitaben yazdığı mektuptan alıntı).