Güneydoğu’da yiğit ve kahraman güvenlik kuvvetlerinin başarılı operasyonları PKK hesaplarını bozmuşa benziyor. Sınır ötesinden her türlü ikmal ve yardım kolaylığı olan sınıra yakın yerleşim yerlerinde; teröristlerin köşeye sıkıştıklarını, mevzilerini terke başladıklarını bile gizleyemedikleri kolayca anlaşılabiliyor. Hatta aralarında derin görüş ayrılıkları olduğu da ifade ediliyor. 

Her ne kadar şehirler ve yerleşim yerleri teröristlere kolaylıklar sağlıyorsa da, onları belli alanlara mahkum ettiği ve özellikle eğitimli ve kararlı birlikler karşısında hiçbir başarı şansları olmadığı da ortadadır. 

Nitekim inlerinde ölü veya diri ele geçirilmekte veya teslim olmaktadırlar. Çözülmenin başladığı açık açık dile getirilmektedir. Bu durum karşısında PKK’nın siyasi uzantısının da, hem içeride hem de dışarıda destek arama çabaları artırılmış gibidir. 

Ayrıca da dokunulmazlıkların kaldırılmasından pek rahatsız olduklarını tehdit ve gözdağı ile koro halinde açıklamaya başladılar. Ve daha şimdiden mahkemeye ifade vermeye gitmeyeceklerini de açıkladılar. 

Geçen hafta Başbakan Davutoğlu’nun Fransa’da, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki konuşmasından sonra bir HDP milletvekili, kendisine göre Türkiye’yi zora sokacak bir soru sormuş. 

Soruda teröristlerden gerilla diye bahsetmiş ve hükümetin savaş dışında bir seçeneği olup olmadığını sormuş. Başbakan Türkçe konuştuğu halde bu milletvekilimiz soruyu İngilizce sormuş. 

Başbakan Davutoğlu da; sorunun Türkçe sorulmasının daha uygun olduğunu belirterek PKK’nın gerilla olarak nitelendirilemeyeceğini alçak bir terör örgütü olduğunu ifade etmiş. Ardından da, silahlarını terk etmeyen, mayın döşemeye devam eden ve canlı bombalarla vatandaşları katleden PKK’ya karşı yapılan operasyonların ne zaman biteceğini sormasını kınayan, ders gibi güzel bir cevap vermiş. 

Değerli okurlarım, bana göre niyeti Türkiye’yi zora sokmak olan HDP milletvekili sorusu ile Başbakana; bu hain ve alçak terörün mahiyetinin bütün parlamenterlere anlatılmasına, açıklanmasına vesile olmuş. Yani ucuz bir propaganda yapmak isterken PKK’nın kanlı yüzüne ayna tutmuş.