TRABZON - Spor Toto Süper Lig'de hafta sonunda Mersin İdmanyurdu'nu sahasında 3-1 yenerek ligin 6'ncı haftasında ilk galibiyetini elde eden Trabzonspor, yarın UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Belçika'nın Lokeren takımını konuk edecek.

Tarihinde ilk kez bir Belçika takımı ile karşılaşacak bordo-mavililer, grupta 3'üncü maçına çıkacak.

Grupta ilk maçında deplasmanda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımını 2-1 mağlup eden ancak sahasında Polonya'nın Legia Varşova takımı karşısında 1-0'lık yenilen bordo-mavililer, sahasında art arda oynayacağı 2'nci maçı kazanmayı hedefliyor.

Oynadığı 2 maçta 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak 3 puanı bulunan Karadeniz ekibi, aynı puana sahip olduğu rakibi karşısında kazanarak gruptan çıkma adına önemli bir engeli aşmaya çalışacak.

 Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı İsrail Futbol Federasyonu'ndan Liran Liany'nin yönetecek. Liany'nin yardımcılıklarını Danny Krasikow ve David Elias Bitton yapacak.

Halilhodzic cezalı

Trabzonspor'un Legia Varşova ile oynadığı maçın 43'üncü dakikasında hakeme itirazı nedeniyle tribüne gönderilen Vahid Halilhodzic, kulübedeki yerini alamayacak.

UEFA tarafından 1 maç ile cezalandırılan Halilhodzic, yarınki müsabakada tribünlerden karşılaşmayı takip edecek.

Eksikler

Trabzonspor'da uzun süreli sakatlıkları bulunan Onur Recep Kıvrak, Deniz Yılmaz ve Aykut Demir yarınki maçta forma giyemeyecek. Hafif sakatlıkları bulunan Musa Nizam, Yusuf Erdoğan ve İshak Doğan'ın durumunun ise maç saatinde belli olacağı bildirildi.

Özer Hurmacı, Serdar Gürler, Mustafa Akbaş ve Ferhat Yazgan, UEFA listesinde yer almadıkları için karşılaşmada forma giyemeyecekler. Sakatlığı düzelen Mustafa Yumlu'nun ise kadroda yer alabileceği belirtildi. Cardozo ve Yatabere'nin de yarınki maçla ilk kez forvette birlikte sahaya çıkabilecekleri öğrenildi.

Trabzonspor'un Lokeren karşısına, Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Papadopoulos, Medjani, Salih Dursun, Constant, Mehmet Ekici, Waris, Yatabare ve Cardozo 11'i ile çıkması bekleniyor.

Constant ve Papadopoulos kart sınırında

Trabzonspor'da Constant ve Papadopoulos, kart sınırında bulunuyor.

İkişer sarı kartları bulunun oyuncular, Lokeren karşısında sarı kart görmeleri halinde Belçika takımıyla deplasmanda yapılacak 4. maçta forma giyemeyecek.

Gruptaki puan durumu

Grupta ilk 2 maç sonunda oluşan puan durumu şöyle:

TAKIMLAR O G B M A Y P
1-Legia Varşova 2 2 0 0 2 0 6
2-Trabzonspor 2 1 0 1 2 2 3
3-Lokeren 2 1 0 1 1 1 3
4-Metalist Kharkiv 2 0 0 2 1 3 0