İSTANBUL - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Galatasaray Liv Hospital'ın Türkiye Basketbol Ligi 2013-2014 sezonu play-off final serisinin son maçına çıkmamasının ardından yaptıkları açıklamalar nedeniyle, sarı-kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal ile yöneticileri Mehmet Karlı ve Necati Demirkol'a 45'er gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

Kurul toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, başkan ve iki yöneticiye hak mahrumiyetinin yanı sıra 15'er bin lira para cezası verildi.

Disiplin Yönergesinin 11.3, 11.6 ve 18. maddeleri gereğince Aysal, Karlı ve Demirkol'a verilen 30'ar gün hak mahrumiyeti ve 10'ar bin lira cezalarının, eylemin neticelerinin ülke basketbolunda bıraktığı olumsuz izler nedeniyle 14. madde gereğince yarısı oranında arttırıldığı belirtildi.

Bu arada sarı-kırmızılı kulüp, TBL Yönetim Esasları Yönergesi'nin 10.8 maddesi çerçevesinde, haklı bir nedene dayanmaksızın sahaya çıkılmaması nedeniyle, organizasyona verilen her türlü maddi zararlardan sorumlu tutuldu.

Galatasaray Liv Hospital Takımı'nın müsabaka ortamı hazır olmasına rağmen, "Yönergelere ve verilen taahhütnameye aykırı olarak" sahaya çıkmaması şeklindeki kararın, tüm kulüp yönetim kurulu tarafından alındığının kamuoyuna açıklandığı dikkate alınarak, tüm yönetim kuruluna ayrıca ihtar cezası verildi.

Sporcu Nihan Anaz'a 3 maç men

Kurul, 2012-2013 sezonunda Canik Belediyesi ile sözleşmesi bulunan sporcu Nihan Anaz'a da sezon ortasında kulübünün izni olmadan Samsun'u terk ederek, antrenmanlara ve müsabakalara katılmaması nedenleriyle, 3 maç men ve 3 bin lira para cezası verdi.