ANKARA  - Dünyaca ünlü Bulgar voleybolcu Tsvetan Sokolov, Halkbank'ı dünyanın en iyi takımlarından biri olduğu için tercih ettiğini söyledi.

Sokolov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de, Avrupa'nın diğer ülkelerine göre daha kaliteli bir voleybol liginin bulunduğuna dikkati çekti.

Halkbank'ın CEV Kupası'nı kazanmasının ve Şampiyonlar Ligi'nde final oynamasının Türkiye 1. Voleybol Ligi'nin kalitesini yansıttığını belirten Sokolov, "Halkbank'ı dünyanın en iyi takımlarından biri olduğu için tercih ettim. Büyük işler başarma fırsatı gördüğüm için buraya geldim. Antrenörüm ve takım arkadaşlarımla oyunumu daha üst seviyeye çıkaracağım" dedi.

Türkiye'deki ilk resmi maçında kupa kaldırdığına dikkati çeken 24 yaşındaki Bulgar oyuncu, sözlerine şöyle devam etti:

"Spor Toto Şampiyonlar Kupası ile sezona başladığımız için mutluyum. Karşılaşmaya kötü başladık ancak ikinci setten itibaren ritmimizi bulduk ve gücümüzü oyuna yansıttık. Fenerbahçe gibi güçlü bir rakibi yenerek kupa kaldırmak ayrı güzeldi. Artık bu maç bitti, önümüze bakmalıyız. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilmem ise çok önemli değil. Bireysel olarak alınmış bir başarı ama takım arkadaşlarımın katkısı büyük. O yüzden hepimize ait bir ödül."

Şampiyonlar Ligi değerlendirmesi

Sokolov, Şampiyonlar Ligi'nde İtalya'dan Perugia, Fransız Tours VB ve Belçika'nın Nolika Maaseik takımlarıyla eşleştiklerine değinerek, zorlu bir grupta yer aldıklarını kaydetti.

Kupada 4'lü Final'e kalmanın kolay olmayacağını vurgulayan dünyaca tanınmış voleybolcu, "Ancak bunu gerçekleştirmemiz mümkün. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Grubumuzda da çok güçlü ekipler var. Geçen yıla göre daha iyi bir başarı yakalamaya çalışacağız" diye konuştu.

Türkiye'deki voleybol izlenimleri

VakıfBank ile Fenerbahçe Grundig arasında oynanan Kadınlar Spor Toto Şampiyonalar Kupası maçını izlediğini dile getiren Sokolov, Türkiye'deki voleybola ilişkin ilk izlenimlerini anlattı.

Sokolov, "Türkiye'de taraftarlar, kadınların maçlarına daha fazla ilgi gösteriyor. Fakat kupalar kazanmaya devam ettikçe insanların ilgisi bize de yönelmeye başlayacak. Sahada kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Taraftarlar bizi seyretmeye gelsinler. Keyif alacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Güler yüzle karşılandım"

Halkbank'ta adaptasyon sorunu yaşamadığının altını çizen Sokolov, sözlerini şöyle tamamladı:

"Öncelikle herkese teşekkür ederim. Burada beni güler yüzle karşıladılar. O yüzden uyum süreci kısa sürdü. Takıma çok rahat alıştım. Ayrıca Osmany Juantorena gibi daha önceden tanıdığım arkadaşlarım var. Halkbank'ın başarılı performansını sürdürmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz. Kupalar kaldırmaya devam etmek istiyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için çok yoğun antrenmanlar yapıyoruz."