BOLU - Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Cenk İldem, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ile Cenk İldem, Rio Olimpiyat Oyunları'nın hazırlıklarını Bolu Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde günde 4 saat süren çift antrenmanla sürdürüyor.

Rıza Kayaalp, yaptığı açıklamada, yaz kampı için Bolu'nun ideal bir yer olduğunu belirterek, "Burada en iyi şekilde çalışarak performansımızı üst seviyeye çıkartmak ve olimpiyatlara hazır hale gelmek istiyoruz." dedi.

Başarısını Avrupa ve dünya şampiyonalarında ispatladığını kaydeden milli sporcu, şunları söyledi:

"Tek eksiğim olimpiyat kaldı. 2012 yılından bronz madalyam var. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda hedefim altın madalya almak. Bunun için de öncelikli olarak kendimize inanmak çok önemli. Hiçbir şeyin tesiri altında kalmadan hedefe kilitlenerek oraya gitmek gerekiyor. İnşallah biz de bu niyetle gideceğiz. Orada ülkemin bayrağını dalgalandırmayı ve İstiklal Marşımızı söyletmeyi hedefliyorum."

Olimpiyatlara son kez gittiğine dikkati çeken Rıza Kayaalp, "Buradan altın madalyayı alarak ülkeme dönmek istiyorum. Bunu başardığım zaman üzerimden büyük bir yük kalkmış olacak." şeklinde konuştu.

Cenk İldem: "Kariyerimin en iyi dönemindeyim"

Milli güreşçi Cenk İldem, ikinci kez katılacağı olimpiyat oyunlarından altın madalyayla dönmek istiyor.

Gençler kategorisinde bir dünya, iki Avrupa şampiyonluğu, büyükler kategorisinde ise bir dünya, bir de Avrupa üçüncülüğü bulunan, 2012 Londra Olimpiyatları'nda ise istenilen başarıyı gösteremeyen Cenk İldem, olimpiyat hazırlıklarının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyacağını anlatan milli sporcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katıldım. O ilk tecrübemdi. Rio, ikincisi olacak. Kariyerimin en iyi döneminde olimpiyata katılıyorum. Bir sonraki olimpiyatı düşünmek hayalcilik olur. O yüzden Rio Olimpiyat Oyunları'nı madalyasız geçirmemek istiyoruz. Madalya almak, kürsüde olmak istiyoruz. İnşallah şampiyon oluruz."