İSTANBUL  

Tenis sezonunun 4. "grand slam" turnuvası ABD Açık'ta ana tablo maçları kura çekimi yapıldı.

Turnuvada 31 Ağustos'ta başlayacak ana tablo maçlarının kura çekimi, ABD'nin New York kentinde gerçekleştirildi.

Avustralya Açık, Fransa Açık ve Wimbledon'ın ardından ABD Açık'a da doğrudan ana tablodan katılan milli tenisçi Marsel İlhan, ilk turda 36 yaşındaki Çek Radek Stepanek ile eşleşti.

Sakatlık nedeniyle sezonun ilk 4 ayını kaçıran Stepanek, bu hafta itibarıyla tek erkekler sıralamasının 281. basamağında yer alıyor. 2006'da dünya 8 numarası olan Stepanek'in tur düzeyinde 5 tekler zaferinin yanı sıra 2 de Davis Cup şampiyonluğu bulunuyor.

Marsel İlhan ise turnuvaya dünya 83 numarası olarak giriş yaptı. Stepanek ile ilk defa karşılaşacak 28 yaşındaki milli tenisçi, ABD Açık'ta 2009 ve 2011'de ikinci tur oynamıştı.

Tek kadınlar

Son 3 turnuvanın şampiyonu dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams'ın Rus Vitalia Diatchenko ile eşleştiği tek kadınlar ilk turunda, 2 numaralı seri başı Rumen Simona Halep'in rakibi Yeni Zelandalı Marina Erakovic oldu.

Tek erkekler

Tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic'in Brezilya'dan Joao Souza ile eşleştiği turnuvanın ilk turunda, 2 numaralı seri başı İsviçreli Roger Federer, Arjantinli Leonardo Mayer'e rakip olacak.