ANKARA
 
İki takımın da hızlı başladığı 1. sette ilk teknik mola 8-6 VakıfBank'ın üstünlüğüyle geçildi. Teknik molanın ardından iki takım da savunmada sıkıntı yaşadı. VakıfBank, iyi savunma yapan Fenerbahçe karşısında Gözde, Vasileva ve Castro De Paula ile etkili oldu. Fenerbahçe ise rakibinin orta alandaki boşluklarını iyi değerlendirdi. İkinci teknik molayı 16-14 üstün geçen VakıfBank, savunmada açık vermeye devam etse de Gözde'nin etkili oyunuyla farkı açtı. Son bölümde file önünde iyi kapanarak rakibine hücum şansı tanımayan VakıfBank, seti 25-20 aldı ve 1-0 öne geçti.

İkinci sete Hildebrand'ın sayısıyla başlayan Fenerbahçe, ilk kez öne geçti (2-1). İki takımın da servis hatalarından sayılar kaybettiği bölümde Fenerbahçe, Eda, VakıfBank ise Gözde ile etkili oldu. İlk teknik mola 8-7 VakıfBank'ın üstünlüğüyle geçildi. Skor 14-10 VakıfBank'ın lehineyken 3-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe, farkı 1'e indirdi (14-13) ancak VakıfBank, 2. teknik molaya da 16-14 önde girdi. Kim ve Hildebrand'dan istediği verimi alamayan Fenerbahçe, Eda ve Polen ile file önünde iyi kapansa da farkın açılmasına engel olamadı: 20-14. Seti 25-18 alan VakıfBank skoru 2-0'a getirdi.  

VakıfBank, 3. setin başında organize olmakta zorlandı. Hücumdan dönen topları karşılamakta zorlanan ekip, plaselerden de sayı kaybedince geriye düştü: 4-7. Rakibinin bocalamasını iyi değerlendiren Fenerbahçe, ilk kez bir teknik molayı önde tamamladı: 6-8. Gözde'nin etkili hücumlarıyla toparlanan VakıfBank, tekrar öne geçti (12-10). Karşılıklı alınan sayılarla geçilen bölümün ardından 2. teknik mola 16-15 Fenerbahçe'nin lehine tamamlandı. VakıfBank, molanın ardından hücumdaki etkisini arttıran Fenerbahçe karşısında oyundan iyice düştü. Hedefi şaşıran hücumlara kötü savunma da eklenince, Fenerbahçe farkı açmakta zorlanmadı: 17-23. Bu dakikadan sonra atağa geçen VakıfBank, Castro De Paula ve Gözde ile etkili oldu. 9-0'lık seri yakalayan ekip, seti 25-23 alarak, maçtan 3-0 galip ayrıldı.

VakıfBank böylece geçen sezonun ardından 2. kez kupanın sahibi oldu.

2008-2009 ve 2009-2010 sezonunda 2 kez kupanın sahibi olan Fenerbahçe bu yıl bunu başaramadı.

Bu arada, kariyerini sonlandıran uluslararası hakem Bayram Dikmentepe'ye, hizmetlerinden dolayı maçtan önce plaket takdim edildi.