İSTANBUL

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. haftasında Arnavutluk'un Skenderbeu ekibini 2-0 mağlup ederek, son maçlar öncesi liderliğe yükseldi.

3. dakikada Berisha'nın hatalı pasında topu kaparak Skenderbeu ceza sahasına giren Cenk Tosun'un vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

9. dakikada Berisha'nın ceza sahası dışında yerden attığı şutta, kaleci Tolga Zengin yatarak topa sahip oldu.

13. dakikada Radas'ın orta sahadan attığı uzun hava topunda savunmanın arkasına kaçan Salihi, ceza sahasının sol çaprazında kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

19. dakikada Oğuzhan Özyakup'un soldan kullandığı korner atışında, arka direkte yükselen Necip Uysal'ın yaptığı kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

27. dakikada Salihi'nin yerden pasıyla ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Berisha'nın şutunda, kaleci Tolga Zengin üzerine gelen meşin yuvarlağı kontrol etti.

35. dakikada Beşiktaş öne geçti. İsmail Köybaşı'nın soldan ortasında, penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Cenk Tosun iki savunma oyuncu arasında yaptığı şık kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-0

40. dakikada soldan ilerleyen İsmail Köybaşı'nın ceza sahasına girmeden çaprazdan attığı şutta, meşin yuvarlak uzan kale direğinin yanından az farkla auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı 

İkinci yarının ilk bölümünde savunmaya çekilen Skenderbeu, Beşiktaş'ın geliştirdiği ataklarda kalesini başarılı bir şekilde korudu. Bir süre orta sahada topa daha çok sahip olan Arnavutluk ekibi, 55. dakikada Latifi ile girdiği önemli bir pozisyonu golle sonuçlandıramadı. Daha sonra Beşiktaş'ın tempolu mücadelesi karşısında savunmada da zorlanan Skenderbeu, 78. dakikada Cenk Tosun'un golüne engel olamadı ve karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.

48. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Cenk Tosun'un sert vuruşunda, kaleci Shehi meşin yuvarlağı kornere çeldi.

53. dakikada Beşiktaş çok önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Oğuzhan Özyakup'un soldan kullandığı serbest atışta, top arka direkte uygun durumda bulunan Tosic'in önüne düştü. Bu futbolcunun karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Shehi'den döndü ve sonra savunma tehlikeyi uzaklaştı.

55. dakikada Vangjeli'nin sağdan ortasında, kale sahası önünde Latifi'nin yaptığı kafa vuruşunda kaleci Tolga Zengin son anda topu üstten kornere gönderdi.

60. dakikada Gökhan Töre'nin pasında savunmaya çarpan top ceza sahasının sol çaprazında Cenk Tosun'da kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

70. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Töre'nin pasıyla ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Tosic çizgiye inmeden ortasını yaptı. Altıpas içinde boş pozisyonda topla buluşan Cenk Tosun'un gelişine yaptığı kötü vuruşta meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

78. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Oğuzhan Özyakup'un uzun pasıyla soldan ceza sahasına giren Gökhan Töre, sağ taraftan bindiren Quaresma'ya topu attı. Portekizli futbolcunun de bekletmeden pasını verdiği Cenk Tosun, penaltı noktası önünden yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0

87. dakikada Beşiktaş ceza sahasında Rhodolfo'dan topu kapan Olayinka'nın altıpas çizgisi üzerinden çektiği şutta, kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

88. dakikada Oğuzhan Özyakup'un şık pasıyla ceza altıpasın önünde topla buluşan Cenk Tosun'un vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Shehi'den döndü.

Beşiktaş, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi'nde Arnavutluk'un Skenderbeu ekibini 2-0 yenerek grupta liderliğine yükseldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Güneş, galibiyet için çıktıkları maçtan istedikleri sonucu aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kazanmamız durumunda son maçta bir beraberlik bile bize yetiyordu. Bunun yanında bugün oynanan grubun diğer maçında Sporting Lizbon'un kazanamaması halinde gruptan çıkma durumumuz vardı. Maçın ilk yarısında rakibin savunma anlayışı ve kontraya çıkışı konusunda sıkıntılarımız oldu. Oyunun temposu da bizim için çok iyi değildi. Az pozisyona girdik ve rakibe birkaç pozisyon verdik. İkinci yarı daha fazla pozisyonlara girdik. İlk yarıda Cenk'in attığı gol oyuna biraz daha rahatlık getirdi. Oyun ve pozisyon üstünlüğümüz var ama az da olsa rakibe verdiğimiz etkili pozisyonlar var. Bu da bizim eksikliğimizdi. Kazanmak güzel bir şey."

Karşılaşmada sakatlık geçiren Ersan Adem Gülüm ile tedavilerine devam edilen diğer futbolcuların durumlarıyla ilgili bir soru üzerine Güneş, "Veli'yi Akhisar Belediyespor maçında düşünmüyorum. Zaten o pozisyonda değil. Sosa'nın ufak bir rahatsızlığı vardı, riske etmek istemedim. Yarından itibaren daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ersan, Medicana Sivasspor maçında darbe almıştı. Bugün bir kez daha rahatsızlandı. Durumuna bakacağız. Kontrollerden sonra karar vereceğiz" diye konuştu.

Şenol Güneş, uzun bir aradan sonra bu maçta bazı futbolculara ilk 11'de görev vermesiyle ilgili soruya, "Her oyuncu oynayabilir, girip, çıkabilir. Bir karar veriyoruz. Biz oyuncuları sahaya sürüyoruz, onlar da en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Bugün de böyle bir kadroyla çıktık. Bu çıkmayanların kötü olduğunu göstermez. Saha içinde herkes iyi niyetle çalıştı. Bireysel olarak eleştiri yapmayı fazla doğru bulmuyorum. Çünkü hepsi bize yararlı oyuncular" yanıtını verdi.

"Beşiktaş favoriydi ve kazandı"

Skenderbeu Teknik Direktörü Mirel Josa ise Beşiktaş'ın favori olduğu karşılaşmayı kazandığını söyledi.

Maçın bazı bölümlerinde önemli iyi mücadele ettiklerini ve gol pozisyonlarına da girdiklerini anlatan Josa, şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş çok kaliteli ve hızlı oyunculara sahip bir takım. Biz beraberlik golünü arıyorken, Beşiktaş ikinci golü buldu ve sonucu belirledi. Ben yine de memnunum. Bu maçta daha rahat ve oturaklı bir oyun çıkardık. Doğal olarak Beşiktaş favoriydi ve kazandı. Beşiktaş'ın Süper Lig şampiyonu olmasını diliyorum ve tebrik ediyorum. Son maçımızı sahamızda Lokomotiv Moskova ile oynayacağız. O maçta da elimizden geleni yapacağız."