MADRİD

İspanya Kral Kupası'nı, finalde Barcelona'yı 2-1 yenen Real Madrid kazandı.

"El Clasico" olarak adlandırılan ezeli rekabette Real Madrid ve Barcelona, bu kez Kral Kupası finalinde, Valencia kentindeki Mestalla Stadı'nda karşı karşıya geldi. İlk yarıda Barcelona'ya nazaran çok daha organize bir takım görüntüsü veren Real Madrid, 11. dakikada Di Maria'nın golüyle 1-0 öne geçti. Yenik duruma düştükten sonra toparlanan Barcelona, topa daha çok sahip olan ve gol arayan taraf oldu. Ancak defansında boşluk bırakmayan Real Madrid, kontrataklarla tehlikeli olmaya devam etti. İlk yarı Real Madrid'in hem futbol hem de skor üstünlüğü ile sona erdi.

Barcelona Teknik Direktörü Gerardo Martino, ikinci yarıya defansta Jordi Alba'nın yerine Adriano'yu oyuna aldı. Skorun verdiği avantajla daha rahat oynayan ve defansta hata yapmayıp, disiplinini koruyan Real Madrid, ikinci yarının başlarında da maçı kontrol eden taraf olarak öne çıktı. 66. dakikada Benzema'nın topun direğe çarparak dışarı çıktığı ve 67. dakikada Gareth Bale'in kale çizgisi önünde attığı golün kaleci Pinto'ya faul yaptığı gerekçesiyle iptal edilmesi Madrid'in ikinci gole çok yaklaştığı anlar oldu. Ancak bunun hemen bir dakika sonrasında Barcelona'nın sol kanattan Xavi ile kullandığı köşe vuruşunda güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderen Bartra, hem skora eşitliği getirdi hem de hiç beklenmedik bir anda takımına büyük bir moral verdi.

Golün ardından ataklarını sıklaştıran Barcelona, yorgun düşen Real Madrid defansında baskı kurmaya başladı. Buna karşın 80. dakikada Real Madrid'in bir kontratağında daha Modriç'in uzaktan sert vuruşunda top direğe çarpıp dışarı çıktı. 85. dakikada sahneye çıkan, Real Madrid'in bu sezonki rekor ücretli transferi Gareth Bale, yarı sahadan aldığı topu sürüp, topu kaleci Pinto'nun yanından ağlara gönderdi ve takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-1

Bu dakikadan sonra Barcelona beraberlik golü için yüklenirken, 89. dakikda Neymar'ın vuruşunda top direkten dönerek, kaleci Casillas'ın ellerinde kaldı.

Karşılaşma 2-1 Real Madrid'in üstünlüğüyle sona erdi. 

Kupayı İspanya Kralı Juan Carlos'tan kaleci İker Casillas aldı. Kupa, 19. kez Real Madrid müzesine gitmiş oldu.

Real Madrid'de sakat olan Cristiano Ronaldo ve Marcelo, Barcelona'da da Pique kadroda yer almadı.

Real Madrid'de Kral Kupası kutlaması

Tarihinde 19. kez Kral Kupası'nı ve 2 yıl sonra ilk kupasını kazanan İspanya'nın Real Madrid takımı, zamanlama bakımından benzeri az görülen bir kutlama yaptı.

Valencia'daki Mestalla Stadı'nda oynanan final maçında Barcelona'yı 2-1 yenerek Kral Kupası'nı kazanan Real Madrid, sabaha karşı saat 04.00'te (TSİ 05.00) taraftarıyla kupayı kutladı.

Özel uçakla saat 02.45 sıralarında Valencia'dan Madrid'e gelen Real Madrid kafilesi, hiç dinlenmeden Santiago Bernabeu Stadı'na giderek, burada üstü açık otobüse geçti ve daha sonra kendisini saatlerce Cibeles Meydanı'nda bekleyen taraftarının yanına gitti.

Çok sayıda Real Madrid taraftarı, 4 saatten fazla meydandan takımı beklerken, çalınan müziklerle coşup, dev ekrardan defalarca takımının gollerini izledi. Takımı taşıyan otobüsün gelişiyle adeta karnaval alanına dönen meydanda, yaklaşık 20 dakika süren bir kutlama yapıldı. İlk olarak otobüsle daha sonra kupayla yürüyerek meydanın çevresinde dönen ve taraftarlarla eğlenen Real Madridli futbolcular, daha sonra Cibeles Meydanı'nda bulunan anıtın çevresinde kurulan platforma çıktı. Real Madrid kazandığı tüm kupalarda olduğu gibi, bu kez de takım kaptanı (İker Casillas) anıtın üzerindeki heykelciğe Real Madrid bayrağını astı.