İSTANBUL

Türk Telekom Arena'da düzenlenen basın toplantısına, sarı-kırmızılı futbolcu Aurelien Chedjou ile katılan Cesare Prandelli, yöneltilen soruları yanıtladı.

Anderlecht'in genç bir kadroya sahip olduğunu dile getiren Prandelli, "Organize bir takıma karşı oynayacağımızı düşünüyorum. Çok genç ve enteresan takımlar. İlk maçımız ve üç puanı istiyoruz. Taraftarımızla kazanmaya gayret edeceğiz" dedi.

İtalyan teknik adam, kadroda değişiklik olup olmayacağı konusundaki soruya, "Bunu yarın hepimiz göreceğiz. Orta sahada mesafeyi daraltıp, daha yakın oynamaya başlarsak, takımdaki gelişmeleri göreceksiniz" cevabını verdi.

Prandelli, "Ligde mi yoksa Avrupa kupasında mı başarılı olmayı tercih edersiniz?" sorusuna ise "Seçim yapma hakkımız yok. Biz Galatasarayız ve her maçı tek tek oynayıp ilerleyeceğiz" diye konuştu.

Benden izin almadan kimse soyunma odasına gidemeyecek

Prandelli, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta sonu oynanan Eskişehirspor maçında, Wesley Sneijder'in oyundan alınmasının ardından izinsiz olarak soyunma odasına gitmesiyle ilgili, bu durumun bir daha tekrarlanmayacağını söyledi.

Motive olmuş bir Sneijder'in yarın sahada olacağını düşündüğünü aktaran Prandelli, "Çünkü Şampiyonlar Ligi böyle bir heyecan verebiliyor. Ayrıca bundan sonra benden izin almadan soyunma odasına giden futbolcu göremeyeceksiniz. Bugünden itibaren yeni kural listesi hazırladık. Artık daha organize olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Hollandalı futbolcunun form durumunun giderek yükseleceğini belirten İtalyan çalıştırıcı, "Sneijder önemli bir futbolcu. En önemli futbolcularımızdan biri olduğunu düşünüyorum. Tabi ki Dünya Kupası'ndan önce 5 ay çok üst düzey performans gösterdi. Dünya Kupası'nın ardından biz kendisini tam olarak hazırlayamadık ve şimdi yavaş yavaş hazırlıyoruz. Her maç daha iyi olacak. Kondisyonunu bu şekilde kazanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kendi değerimizi henüz gösteremedik

Şampiyonlar Ligi'nin önemine de değinen ve kendilerinin henüz istenilen seviyeye çıkamadığını vurgulayan Prandelli, "Şampiyonlar Ligi herkesin gözü önünde. Temposu ve kalitesi yüksek ekipler var ama biz burada kendi değerimizin farkında değiliz. Kendi değerimizi henüz gösteremedik. Bunu başardığımızda herkes bizi görecek" ifadesini kullandı.

Anderlecht'in kendi liginde 7 maçı geride bırakmış olması ve form seviyesiyle ilgili yöneltilen bir soruya sarı-kırmızılı teknik adam, "Rakibin grupta en güçsüz takım olduğunu söyleyemeyiz ama en genç takım diyebiliriz. Bizden daha çok maç oynadılar diye kendi kondisyonumuzdan endişe etmiyoruz. Biz de iyi hazırlandık. En önemli şey, maçtaki duruşumuz olacak" cevabını verdi.

Prandelli, geride kalan maçlarda Galatasaray'ın savunmada iyi bir görüntü vermesine karşın, hücumda etkisiz kaldığı şeklindeki bir yorum üzerine, kendisinin de buna katıldığını dile getirerek, "Ama takımda defansif oyunu ve organizasyonu oturtursak, ofansif olmayı başarabiliriz. Tabi ki ileride daha fazla oyuncuyla bulunmalıyız" diye konuştu.

Anderlecht'e karşı dikkati olmaları gerektiğini vurgulayan İtalyan çalıştırıcı, "Takım olarak çok yetenekli oyunculara sahipler hem çok genç hem de çok istekliler. Kendilerini göstermek isteyeceklerdir, dikkatli olmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türk Telekom Arena'da yarın ilk kez taraftarları önüne çıkacak olmalarına değinen Prandelli, "Yarın taraftarımızın önüne çıkacağız. Stadımızın ne kadar güzel ve büyüleyici olduğunu biliyoruz. Taraftarımızla inşallah kazanır ve sevinmeye başlarız. Taraftarımız bizi hep sevgiyle ve istekle takip etsin. Maçta zor duruma düşme ihtimalimiz olsa bile arkamızda olsunlar. Onların desteğiyle biz daha güçlüyüz" şeklinde görüş belirtti.

Puan hedefimiz yok, hedef gruptan çıkmak

Cesare Prandelli, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nu herhangi bir puanla bitirme gibi bir hedefleri olmadığını, sadece gruptan çıkmayı düşündüklerini kaydetti.

Geride kalan sezonda, UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Napoli'nin 12 puan toplamasına karşın gruptan çıkamadığını hatırlatan Prandelli, "Puan olarak bir hedefimiz yok. 'Ne kadar puanla çıkarız' diye düşünmüyoruz. Geçen sene Napoli gruptan 12 puanla çıkamamıştı. Kendimize puan hedefi değil, sadece gruptan çıkma hedefi koyuyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Chedjou: "Galibiyetle başlamak istiyoruz"

Sarı-kırmızılı savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başlamak istediklerini söyledi.

Grup maçlarına kendi evlerinde kazanarak başlamanın çok önemli olduğunu belirten Chedjou, "Kendi sahamızda üç puan alıp, iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Tabi ki elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Takım olarak gayet iyi hazırlandık. Rakip genç bir takım ve dikkat etmeliyiz. Yarın iyi bir sonuç alarak yolumuza devam etmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Geride kalan sezonda Chelsea maçında gol attığı hatırlatılan ve yarın da gol atıp, atamayacağı sorulan Chedjou, esprili bir şekilde, "Ben ya da Muslera hiç fark etmez. Kim gol atarsa atsın. Önemli olan üç puan" yanıtını verdi.

Defans için gelmedik

Galatasaray'ın yarın UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında karşılaşacağı Belçika'nın Anderlecht takımında, teknik direktör Besnik Hasi de, genç ve yetenekli oyunculara sahip olduklarını belirterek, İstanbul'a defans yapmak için gelmediklerini söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Türk Telekom Arena'da düzenlenen ve futbolculardan Steven Defour'un da yer aldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Belçikalı teknik adam, "Genç ve yetenekli bir takıma sahibiz. Yarınki maçta benim de bazı şeyleri görmem gerekiyor. Takıma yeni katılmış oyuncular var. İstekliyiz, yarınki maçtan sonra grupta kendi durumumuzu değerlendirme şansımız olacak. Her şey yarınki maça bağlı" diye konuştu.

Galatasaray maçından önce yönetime herhangi bir galibiyet sözü vermediğini dile getiren Hasi, "Sonuçta oynadığınız lig, Şampiyonlar Ligi, karşılaştığınız takım da Galatasaray, çok önemli bir ekip. Yarın her şey belli olacak" dedi.

Besnik Hasi, maçta oyun tarzlarından ödün vermeyeceklerini vurgulayarak, "Oyuna her zaman için kendi ciddiyetimizle başlayacağız. Buraya defans yapmak için gelmedik. Elimizden geldiğince kendi oyun stilimize ve taktiğimize sahip çıkacağız. Elimizde kaliteli golcüler var. Kendi ligimizdeki gibi oynayıp, gol yollarında etkili olmaya çalışacağız. Olabildiğince topa sahip olmaya uğraşacağız" ifadesini kullandı.

Galatasaray taraftarının Türk Telekom Arena'da oluşturacağı atmosferden etkilenebileceklerini dile getiren 42 yaşındaki teknik adam, "Yarınki atmosfer başlangıçta bizi etkileyebilir. Ne zaman biz oyuna yoğunlaşıp, kendi planlarımızı uygulamak için elimizden geleni yaparsak, statta oluşacak ambiyansın anlamı kalmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Hasi, "Galatasaray'dan puan alınabilir mi?" şeklindeki bir soru üzerine, "Bu maç, taktiklere bağlı. Kendimiz gibi oynadığımız takdirde neden olmasın" cevabını verdi.

Takımın as kalecisi Silvio Proto'nın cezası nedeniyle yarınki maçta 20 yaşındaki kaleci Davy Roef'in forma giyeceğinin hatırlatılması üzerine Hasi, "Kendisine her zaman için güveniyoruz. Çok iyi bir oyuncu. Yolumuza onunla devam edeceğiz" dedi.

"Galatasaray'ın gücünün farkındayız"

Belçikalı teknik direktör, uzun zamandır Anderlecht Kulübü'nde çeşitli görevlerde bulunduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Avrupa'da çok önemli maçlar yaptık. Son yıllarda kendi ligimizle Şampiyonlar Ligi arasındaki fark çoğaldı. Onun için bazı zorluklar yaşadığımız bir gerçek. Şu an çok genç ve istekli bir ekibimiz var. Yarın elimizden geleni yapacağız. Galatasaray hakkında ise çok fazla şey söylemeye gerek yok, çok büyük bir ekip. Burak, Selçuk, Melo, Dzemaili, Muslera ve Sneijder gibi önemli oyunculara sahipler. Rakibimizin gücünün farkındayız."

Steven Defour'un görüşleri

Anderlechtli orta saha oyuncusu Steven Defour ise Galatasaray'ın kazanma hırsına sahip olacağından bahsederek, "Kazanma hırsı çok önemli. İçinde bulunduğumuz şampiyonada herkesin motivasyonun ve mental hazırlığın bilincinde olması gerekiyor. Biz de yarın eliminden geleni yapacağız" diye konuştu.

Galatasaray karşısında, defansta iyi performans sergilemeleri gerektiğini anlatan Defour, "Gol atmaktan ziyade kendi defansif anlayışımızı sahaya yansıtıp, iyi savunma yapmak çok önemli" ifadesini kullandı.

Öte yandan Anderlecht, Galatasaray maçı hazırlıklarını, Türk Telekom Arena'da yaptığı antrenmanla tamamladı. Çalışmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık gerçekleştirildi.