ANKARA - Halterde olimpiyat kotası için verilen süre tamamlandı. Türkiye, 2016 Rio Olimpiyatları'na 3 kadın ve 1 erkek olmak üzere 4 sporcuyla katılma hakkı elde etti.

Kota alma süresi, Norveç'in Forde kentinde 10-16 Nisan tarihlerinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası ile son bulurken, Türkiye, ülkelere verilen 4 kadın ve 4 erkek olmak üzere 8 kişilik ülke kotasından 4'ünü alabildi. Rio'ya hangi sporcuların gideceği, olimpiyatlara bir ay kala açıklanacak.

Halterde olimpiyatlara kota alınan sıklette ve kota alan sporcuyla katılma zorunluluğu bulunmuyor. Ülkeler, hak ettikleri sayıda istedikleri sıklette ve sporcuyla olimpiyatlara katılabiliyor.

Taşpınar: "Gönül daha çok olsun isterdi"

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için aldıkları kota sayısını, kadınlarda iyi, erkeklerde ise yetersiz bulduğunu söyledi.

Taşpınar,  yaptığı değerlendirmede, kadınlarda 3, erkeklerde 1 kota aldıklarını hatırlatarak, "Gönül daha çok olsun isterdi. Kadınları yeterli buluyorum ancak erkeklerde daha iyi olabilirdik." dedi.

Rio'da madalya alma şanslarının bulunduğunu dile getiren Taşpınar, "Göreve geldiğimizde böyle bir ihtimal dahi yoktu. İnşallah son dönemdeki çıkışımız, olimpiyata da yansır ve madalya ile döneriz." diye konuştu.