ANKARA - Gençlerbirliği ve 20 Yaş Altı Futbol Milli Takımı'nda forma giyen Ahmet Çalık, İrfan Can Kahveci, Berat Tosun ve Taylan Antalyalı, başarısız sonuçlar alan A Milli Futbol Takımı'nda "arkadaşlığın eksik olduğu"nu savundu.

Genç futbolcular, AA muhabirine yaptıkları değerlendirmede, formasını giymeyi hayal ettikleri A Milli Takım'da çok iyi futbolcular bulunmasına karşın "arkadaşlık eksik olduğu için" birlikteliğin sağlanamadığını öne sürdüler.

Geçen sezondan bu yana Gençlerbirliği A Takımı kadrosunda sürekli yer bulan Ahmet Çalık, kırmızı-siyahlı ekibe her zaman olduğu gibi bu sezon da altyapıdan yetişmiş futbolcuların katıldığını belirterek, başkent ekibinin bu özelliğini, gelecek yıllarda da devam ettireceğinden emin olduğunu kaydetti.

Gençlerbirliği altyapısında yetişen İrfan Can Kahveci ve Berat Tosun ve bu sezon transfer edilen Taylan Antalyalı ile Türkiye 20 Yaş Altı Futbol Milli Takımı kadrosunda birlikte mücadele ettiklerini ifade eden Ahmet Çalık, "Bu, kulübümüz ve bizim için gurur verici bir durum. Birlikte güzel maçlar çıkardık, çok güzel bir duyguydu ve güzel sonuçlar aldık. Birbirimizi iyi tanıdığımız için kamplarda ve sahada rahat hissediyoruz" dedi. 

Hedefinin ne "Üç Büyükler"de forma giymek ne de Avrupa'da oynamak olduğunu, öncelikle A Milli Takım forması giymek istediğini dile getiren Ahmet Çalık, "A Milli Takım'ın kalitesini ve gücünü herkes biliyor ancak zor bir süreç yaşanıyor. Birliktelik ve arkadaşlığın eksik olduğunu düşünüyorum, umarım bu eksikler giderilir ve en kısa sürede yine bütün dünyanın konuştuğu başarılara imza atarız" diye konuştu.

İrfan Can Kahveci

Geçen sezon 2. Lig'de Hacettepe formasıyla mücadele eden, sezon başında ise Gençlerbirliği kadrosuna dahil edilen İrfan Can Kahveci de 20 Yaş Altı Futbol Milli Takımı'nda kırmızı-siyahlı ekipten 4 futbolcunun yer almasının çok güzel olduğunu söyledi.

Ahmet, Taylan ve Berat ile birbirlerini tanıdıkları için kamplarda ve sahada daha rahat ettiklerini belirten Kahveci, "Bence A Milli Takım'da arkadaşlık ve birliktelik eksik olduğu için zor bir dönem yaşanıyor. Gurbetçi futbolcular belki iyi yetişiyor ancak milli duygu ve arkadaşlığın azlığı nedeniyle birliktelik kurulamıyor" değerlendirmesini yaptı.

Berat Tosun

Milli formayla oynadığı ilk 2 maçta 2 gol atmayı başaran Berat Tosun da A Milli Takım'ın yaşadığı başarısız süreci "arkadaşlık eksikliği"ne bağladı.

Ay-yıldızlı formayla yaşadığı duygunun değişik ve ligdekinden farklı olduğunu belirten Berat Tosun, "Milli takımda yabancılık çekmedik çünkü kadroda Gençlerbirliği'nde oynayan 4 futbolcu vardı. Bu da başarımıza yansıdı" dedi. 

A Milli Takım'da yaşanan istenmeyen olayların basına yansıdığını ifade eden Berat Tosun, şunları söyledi:

"Bu olaylar elbette takımda huzursuzluk yaşanmasına sebep olmuştur. Bu da neticeleri etkilemiştir. A Milli Takım kadrosunda yer alan ağabeylerimizin hepsi çok yetenekli ama arkadaşlık çok önemli. Milli takımda arkadaşlık eksik olduğu için uyum yakalanamadığını, bu nedenle de takım olunamadığını düşünüyorum."

Taylan Antalyalı

Başkent temsilcisinin sezon başında transfer ettiği Taylan Antalyalı da çok sayıda değerli genç futbolcu olduğunu, ancak bu oyuncuların yükselmeleri konusunda eksiklik yaşandığını düşünüyor.

A Milli Takım'a yükseldikten sonra Avrupa'da oynamayı hayal ettiğini dile getiren Antalyalı, bunun için çok çalıştığını ifade etti.

"Yanlış yerde mi doğduk?"

A Milli Takım'a yükselmek için en yakın basamağın arkadaşlarıyla forma giydiği 20 Yaş Altı Futbol Milli Takımı olduğunu belirten Antalyalı, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Normalde A Milli Takım'a en yakın isimler bizleriz. Hataları biz de görüyoruz. Yurt dışında doğan gurbetçi futbolculara kimi zaman gereğinden fazla değer verildiğini düşünüyorum. Yanlış yerde mi doğduk diye kendimize soruyoruz. Aramızda çok değerli futbolcular var ancak bu oyuncuların yükselmesi konusunda eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Kadrolar sürekli değişiyor. Yeni isimler geliyor ve düzen sürekli değişiyor. Geçen yıl Almanya ile oynadığımız 2 maçı da 4-0 kaybettik. Sonrasında takip ettim, Almanya o takımı hiç bozmadı. Biz ise teknik direktör değişimini bile takip etmekte zorlanıyoruz."