İSTANBUL

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, GSTV'ye yaptığı açıklamada, Galatasaray Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, 2016 yılında yeniden aday olmayacağını duyurmasıyla ilgili olarak, "Benim hayat planımda Galatasaray iki sene daha var. Eğer 40 yaşında olsaydım, 'tekrar düşüneyim' derdim ama artık ikinci bir düşünme şansımın olduğunu zannetmiyorum" dedi.

Mali genel kurulda bu yıl için seçim yapılıp yapılmayacağı konusunu üyelere oylatma isteğinin gerekçelerini aktaran Aysal, şunları söyledi:

"Mali genel kurulları senede bir yapıyoruz. Aile toplantısı gibi geçiyor. Herkes eteğindeki taşları döküyor. Yönetim olarak elimizden geldiğince soruları yanıtlamaya çalışıyoruz. Yanıtlar rakamsal yahut olayları netleştirme yönünde oluyor. Mali genel kurul başarılıydı. Çok sakindi. Dostluk dozu da sorgulama da yüksekti. Herkesin tatmin olduğunu tahmin ediyorum. Oylama müspet geçti. Ben 'seçim olsun mu olmasın mı?' istemiştim. Ama gördüğüm kadarıyla divan başkanı, ifadedeki aksaklık nedeniyle oylatmadı. 'Oylatmaya gerek' yok dedi. Israrlı olmak için çıktım. Bazı arkadaşlarımız, geçen sene yapılan seçim süresinin bir sene olması gerektiğinde ısrarlıydılar. Hukuki boyutu 3 sene gösteriyordu. Bunların tüm evrakını divana verdik. Orası genel kurul. Bunun kararını veren orası. Yönetimleri seçen, işten alan, değerlendiren kurum. Oylama yapılıp, gerçek düşüncelerinin alınmasını istedim." 

Kararını Galatasaray'ı sevmemesinden dolayı değil çok sevdiğinden ve gelecek kişinin hazırlanması için aldığını vurgulayan sarı-kırmızılı kulübün başkanı, "Genç ve dinamik bir arkadaşımızın hazırlanması için, iki senelik bir dönemim daha  olduğunu belirtmek istedim. Galatasaray layık olduğu başkanı hazırlar ve seçer. Böyle olması gerekiyor. İleriye dönük her belirsizlik başarıyı engeller. Galatasaray'ın DNA'ları, kültürü, kuruluş şekli çok farklı. Biz de bu farklılığı korumaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk yemeğine davet edilmesi

Aysal, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Odeabank'ın başarısını kutlamak için gerçekleştirecekleri yemeğe, final maçını oynadıkları Fenerbahçe'yi de davet ettiklerini ancak sarı-lacivertli yöneticilerin meşguliyetlerinden dolayı katılamayacağını dile getirdi.

İki takım arasında Rusya'da oynanan maçta yaşanan olaylara yorum yapmak istemeyen Ünal Aysal, "İyi biten her şey iyidir. Güzel maç oldu. Galatasaray hak ettiği galibiyeti aldı. Önemli olan iki güzide Türk kulübünün yabancı ülkede şampiyonluk maçını oynamalarıydı. Bunun beraberce kutlanmasını da arzu ederdik. Bugünün şartları izin vermedi. İnanıyorum ki Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş bu tip mutlulukları beraber yaşayıp, beraber kutlama imkanına kavuşacaklardır" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'yi yazılı olarak davet ettiklerini kaydeden Aysal, "Ama karşı tarafın ciddi bazı meşguliyetleri olduğu yönünde yanıt geldi. Katılamayacaklarını öğrendik. Gayet tabii üzüldük. Önümüzdeki dönemlerde muhakkak bu tip ufak engelleri de aşacak kültür seviyesine hepimiz kavuşacağız" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor ile yapacakları maç konusundaki soruya ise Ünal Aysal, "Kupaya giden yolda deplasmandaki Bursaspor maçı, kendi sahamızda berabere kaldıktan sonra büyük önem kazandı. Teknik ekibin ve oyuncuların kolay kolay kupadan vazgeçeceklerini zannetmiyorum. Çok güzel bir maç bizi bekliyor. İyi netice bekliyorum" şeklinde yanıt verdi.