İSTANBUL

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, derbi maçında Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi gereği çirkin ve kötü tezahüratın yanı sıra aynı talimatın 52. maddesi gereğince saha olayları nedeniyle sarı-kırmızılı kulübün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevkine karar verildiği bildirildi.

Derbi maçta rakibine yaptığı hareket sonrası kırmızı kart gören Fenerbahçeli futbolcu Bruno Alves de Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi gereği kural dışı hareketi sebebiyle 19 Ekim 2014'ten itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor, Bursaspor, Eskişehirspor, Mersin İdmanyurdu, Kasımpaşa ve Çaykur Rizespor da kurula sevk edilen kulüpler arasında yer aldı.

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, Boluspor, Karşıyaka, Adanaspor, Adana Demirspor, Albimo Alanyaspor'un yanı sıra Samsunsporlu oyuncu Doğan Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ile oyuncusu Armand Deumi ve Giresunspor'un idarecisi Fatih Hocaoğlu'nun da çeşitli nedenlerden dolayı PFDK'ya sevk edildiği kaydedildi.