İSTANBUL

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Türkiye Futbol Federasyonu'na sert eleştirilerde bulundu. 

Futbol takımına BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde verilen yemek sırasında BJKTV'ye açıklamalarda bulunan Orman, kimsenin Beşiktaş'ın nezaketinden ve duruşundan kendisine avantaj sağlamayı düşünmemesi gerektiğini söyledi.

Artık ligin sonuna geldiklerini vurgulayan Fikret Orman, özellikle hakem hataları nedeniyle federasyona eleştirilerde bulundu.

"Efendiliğimizi bozmayız ama federasyonu gözden geçireceğiz" diyen siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Kimse bizi öldüremez. Haziranda genel kurul var. Bu gidişatta federasyonun karşısına bayrağı dikeriz" diye konuştu.

Hakem hatalarının hep Beşiktaş karşılaşmalarında olduğunu savunan Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki deplasmanımız var. Rize ve Konya maçları. İki acemi hakemi deplasman maçında veriyorlar. Mademki verebiliyorlar bizim stadımıza da acemi hakem versinler. İki acemi hakemi deplasman maçlarımıza verdiler ve göz göre göre bize kıydılar. İkisinden de büyük hatayla çıkıldı, 4 puan kaybetmiştik. Fenerbahçe maçını kazanmış olsak şu anda şampiyonluk potasında bir kulüp olacağız. Söylüyoruz ama değişen bir şey yok. Sezon sonu geldiğinde komple gözden geçireceğiz. Duyduğum rahatsızlık izah edilemeyecek boyutta. Bu yaşananların bize karşı yapılan bir operasyon olduğunu düşünüyorum."  

Fenerbahçe derbisi

Fenerbahçe ile yapılacak derbi maçına da değinen Orman, derbi mücadelesinin kendine has bir havası ve senaryosu olduğunu ifade etti.

Bu tür maçların favorisinin olmayacağını vurgulayan Fikret Orman, "Oyuncularımız çıkıp oynayacaklar. Hakemin, maçın skoruna etki edecek bir hata yapmamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

İlk defa bu hafta sonu uygulanacak elektronik biletle ilgili soruyu yanıtlayan Orman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Elektronik biletle ilgili bir kanun var. Taraftarlarımız tepki gösteriyor ama bu kaçılacak bir durum değil. Maça gitmek isteyen taraftarlarımız bu kartlardan almak zorunda. Taraftarlarımızdan takımımız yalnız bırakmamalarını rica ediyorum. Fenerbahçe maçı için şu ana kadar 5 bin 500 bilet satılmış. Bu rakam çok düşük."