İSTANBUL

Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Jose Fernandao, Avrupa kupalarında bu sezon 2 gol daha atması durumunda sarı-lacivertli kulübün tarihine geçecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde dün Molde karşısında takımını öne geçiren gole imza atan Fernandao, Avrupa kupalarındaki gol sayısını 6'ya çıkardı.

Brezilyalı forvet, bu sezon takımının Avrupa maçlarında 2 gol daha kaydetmesi durumunda sarı-lacivertlilerin bir sezonda Avrupa'da rakip fileleri en fazla havalandıran futbolcusu olacak.

Sarı-lacivertlilerin Avrupa kupalarında bir sezonda en fazla gol atan futbolcu unvanını Dirk Kuyt elinde bulunduruyor. Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynadığı 2012-2013 sezonunda 13 Avrupa kupası maçında 7 kez rakip fileleri havalandırmayı başarmıştı.

Avrupa'da goller Fernandao'dan

Fenerbahçe'nin Avrupa maçlarında gol yükünü Fernandao çekiyor.

Fernandao, Atromitos ve Celtic'e ikişer, Ajax ile Molde'ye ise birer gol kaydetti.

Brezilyalı forvet, UEFA Avrupa Ligi'nde ise adeta takımını sırtlayan isim oldu. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda sarı-lacivertlilerin 1-0 kazandığı maçın rövanşında Atromitos'u 3-0 geçtiği karşılaşmada 2 gol kaydeden Fernandao, grup aşamasında da kritik gollere imza attı.