UEFA Avrupa Ligi'nde 5. kez gruplarda yer alacak Fenerbahçe, A Grubu'nda İngiltere'den Manchester United, Hollanda'dan Feyenoord ve Ukrayna'danZorya ile eşleşti.

Kura çekimine 2. torbadan katılan Fenerbahçe'nin en dikkati çeken rakibi, seribaşı takımlar arasında yer alan İngiliz devi Manchester United oldu.

Teknik direktörlüğe Portekizli Jose Mourinho'yu getiren ve Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic gibi bu yaz döneminin en flaş transferlerine imza atan İngiliz ekibi, Fenerbahçe'yle tarihinde 3. kez eşleşti.

Tarihinde 3 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa, 1 UEFA Kupası şampiyonluğu bulunan Manchester United, İngiltere Premier Lig'de geçen sezonu 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etti.

Fenerbahçe ile Manchester United, 11 yıl sonra tekrar karşı karşıya gelecek.

Kuyt'ın takımı Feyenoord

Fenerbahçe, eski oyuncusu Dirk Kuyt'ın takımı Feyenoord'la da aynı grupta yer aldı.

Geçen sezon Hollanda Ligi'ni PSV ve Ajax'ın arkasından 3. sırada tamamlayan Feyenoord, son yıllarda eski başarılarının oldukça uzağında bulunuyor.

Müzesinde bir UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası ve 2 UEFA Kupası bulunan Feyenoord, Avrupa'daki son zaferini 2001-2002 sezonunda UEFA Kupası'nı alarak yaşadı.

Rotterdam şehrinin takımı Feyenoord'un kadrosunda en dikkati çeken oyuncusu ise 2012-2015 yıllarında Fenerbahçe'de oynayan Dirk Kuyt.

Sarı-lacivertli ekipte oynadığı dönemde taraftarın sevgilisi olan 36 yaşındaki Kuyt, Kadıköy'e bu sefer rakip olarak gelecek.

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, eski takımları Manchester United ve Feyenoord'a karşı mücadele edecek.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat'ın yardımcısı Mario Been, bir dönem Feyenoord'un teknik direktörlüğünü yaptı.

Kapalı kutu Zorya

Fenerbahçe'nin yer aldığı A Grubu'na son torbadan gelen Ukrayna ekibi Zorya, grubun kapalı kutusu olarak gözüküyor.

Tarihinde 4. kez Avrupa kupalarına katılan Zorya, geçen sezon Ukrayna Ligi'ni 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi bileti kazandı.

Zorya, ülkenin doğusunda yaşanan sorunlar sebebiyle geçen sezon Avrupa kupası maçlarını yer aldığı şehir Luhansk yerine başkent Kiev'de oynadı.