İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'de haftayı Çaykur Rizespor beraberliği ile kapatan Beşiktaş'ta gözler, UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Asteras maçına çevrilirken, Demba Ba ve Jose Ernesto Sosa'nun sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

Sakatlıkları nedeniyle Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyen iki futbolcu, Asteras karşılaşmasının ilk antrenmanında takımla çalıştı. Siyah-beyazlılarda, Sosa ve Demba Ba'nın dönüşleri sevindirirken, Ersan Adem Gülüm ve Cenk Tosun'un sakatlıkları endişeye neden oldu.

Çaykur Rizespor maçında sakatlanarak yerini Sivok'a bırakan Ersan Adem Gülüm'ün sol addiktor kasında birinci derece yırtık tespit edildiği ve oyuncunun tedavisine başlandığı açıklandı. Dünkü maçta sakatlanan Cenk Tosun'un da sağ omuz bağında yırtık meydana geldiği duyuruldu.

Asteras maçı hazırlıkları

Beşiktaş, Asteras ile 18 Eylül Perşembe günü oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda kondisyon ve taktik ağırlıklı çalışma yapıldı. Çaykur Rizespor maçında forma giyen oyuncular koşu sonrası esneme hareketleri yaparak dinlenmeye çekilirken, diğer grup pas çalışması gerçekleştirdi ve mini kale maç yaptı. Futbolcular, duran top çalışması ve çift kale maçın ardından antrenmanı tamamladı.

Çaykur Rizespor maçında üzerine düştüğü sol kalçasında ağrısı olan Hutchinson ile sakatlığı bulunan Ersan Adem Gülüm antrenmana katılmadı. Cenk Tosun ise yenileme çalışmasında yer aldı.

Siyah-beyazlı takım hazırlıklarını yarın saat 18.00'de ilk 15 dakikası basına açık yapılacak antrenmanla tamamlayıp kampa girecek. Teknik direktör Slaven Bilic ve İsmail Köybaşı saat 16.00'da BJK Nevzat Demir Tesisler'inde basın mensuplarının karşısına çıkacak ve Asteras maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulunacak.