İSTANBUL - İki siyah-beyazlı takım Beşiktaş ile Sırbistan temsilcisi Partizan, UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü maçında yarın Belgrad'da karşı karşıya gelecek.

Partizan Stadı'nda TSİ 22.05'te başlayacak karşılaşmayı, İtalyan hakem Paolo Mazzoleni yönetecek. Mazzoleni'nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Riccardo Di Fiore ile Matteo Passeri yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Alessandro Giallatini üstlenecek.

C Grubunun diğer maçında ise İngiltere'nin Tottenham ekibi, Yunanistan'ın Asteras takımını konuk edecek. Bu karşılaşma da TSİ 22.05'te Londra'daki White Hart Lane Stadı'nda oynanacak.

İki takımın da galibiyeti yok  

Beşiktaş ve Partizan grupta yapılan iki maçta galibiyet alamadı.

"Kara Kartallar", ilk hafta İstanbul'da Asteras ile ikinci haftada ise deplasmanda Tottenham ile 1-1 berabere kaldı ve 2 puan topladı.

Partizan ise ilk karşılaşmasında evinde Tottenham ile golsüz berabere kalıp, deplasmanda Asteras'a 2-0 mağlup oldu.

Beşiktaş'ta 3 eksik

Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Jose Ernesto Sosa, Mustafa Pektemek ve Serdar Kurtuluş, Partizan maçında forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlıların Partizan maçına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:

Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Ersan Gülüm, Sivok (Franco), Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Demba Ba.

Bu arada Beşiktaş'ta kart cezası sınırında futbolcu bulunmazken, Sırp ekibinde Branko Ilic, yarınki maçta sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek ve İstanbul'daki karşılaşmada forma giyemeyecek.

Beşiktaş ikinci, Partizan son sırada

C Grubu'nda 2. maçlar sonunda Beşiktaş 2 puan ve averajla ikinci sırada yer alırken, Partizan ise 1 puanla son sırada bulunuyor.

C Grubu'nda puan durumu şöyle:

Takım O G B M A Y P
1. Asteras 2 1 1 0 3 1 4
2. Beşiktaş 2 0 2 0 2 2 2
3. Tottenham 2 0 2 0 1 1 2
4. Partizan 2 0 1 1 0 2 1
Beşiktaş gruplarda 5 maçtır kaybetmiyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda oynadığı son 5 maçta yenilgi yüzü görmedi.

En son 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele eden siyah-beyazlılar, E Grubu'nda oynadığı son 3 maçta Dinamo Kiev'i 1-0, Maccabi Tel Aviv'i 3-2 ve Stoke City'yi 3-1 mağlup etti ve lider olarak üst tura çıktı.

Daha sonraki 2 sezon aldığı cezalar nedeniyle Avrupa kupalarına katılamayan Beşiktaş, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yeniden gruplara kalmayı başardı. "Kara Kartallar", C Grubu'nda oynadığı iki maçta da sahadan 1-1 beraberlikle ayrılıp, gruplarda yenilmezlik serisini 5'e çıkardı. 

Beşiktaş'ın kozları Demba Ba ve Olcay Şahan

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Sırbistan'ın Partizan takımına konuk olacak siyah-beyazlı takım, iki golcüsü Demba Ba ve Olcay Şahan'ınn perfomansına güveniyor.

Avrupa kupalarında 4 gol atan Demba Ba, Sivasspor karşısında 2 gole birden imza attı.

Süper Lig maçlarında 4 gol atan Olcay Şahan ise bu başarısını Partizan maçına taşımaya çalışacak.