ESKİŞEHİR

13. dakikada Galatasaray atağında altı pasın önünde topla buluşan Hamit Altıntop'un şutunda meşin yuvarlak kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.

25. dakikada Eskişehirspor atağında Causic'in, kaleci Eray İşcan'ın üzerinde aşırttığı topa hareketlenen Feyzi Yıldırım'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak, auta çıktı.

28. dakikada Pandev'in vuruşunda Toko, topu kale çizgisi üzerinden çıkarttı. Daha sonra topu önünde bulan Yasin Öztekin'in şutunda kaleci Ali Şaşal Vural, meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

39. dakikada Eskişehirspor kontratağında Galatasaray ceza sahası içine giren Mori'nin şutunda kaleci Eray İşcan, topu iki hamlede kontrol etti.

40. dakikada Kamil Çörekçi'nin sağ kanattan yaptığı ortada Galatarasay ceza sahası içindeki Andaç Güleryüz'ün kafa vuruşunda top, kaleci Eray İşcan'ın üzerinden ağlarla buluştu: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0, ev sahibi takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

49. dakikada Feyzi Yıldırım'ın sol kanattan yaptığı ortada, Andaç Güleryüz savunmayı geçen topu bekletmeden kaleye gönderdi. Kaleci Eray İşcan'ın bloke ettiği top, tehlike bölgesinde uzaklaştı.

61. dakikada Kaan Kanak'ın kaleye yaklaşık 25 metre uzaklıktan attığı sert şutta meşin yuvarlak kalenin üst direğine çarptı.

Eskişehirspor, karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Maçın ardından

Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, Ziraat Türkiye Kupası G Grubu maçında Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettikleri maça ilişkin, "Futbolcularımız Galatasaray'a karşı çok iyi bir mücadele ortaya koydu" dedi.

Skibbe, maçın ardından yaptığı açıklamada, mükemmel bir atmosferde maça çıktıklarını ve taraftarın desteğinin çok iyi olduğunu belirterek, "Onun için takımımız da canı yürekten oynadı. Futbolcularımız Galatasaray'a karşı çok iyi bir mücadele ortaya koydu. Skorun 1-0 olmasının yanı sıra takımımız çok iyi bir mücadele etti. Daha fazla gol bulabilirdik. Genç oyuncularımız da şanslarını iyi değerlendirdi ve iyi performans gösterdiler" diye konuştu.

Galatasaray cephesi

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise Eskişehirspor karşısında kötü bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün oynamaya çalıştık. Pas yapmaya çalıştık. Oyunu biraz geride kabul ettik. Daha önde oynamamız gerekiyordu. Mücadele konusunda geri kaldık. Bazı oyuncularımızı görmek istedik. Onların fiziksel kapasitesini biraz daha üst seviyelere çekmek için onları sahada uzun süre tutmaya çalıştık. Bizim için üzücü. Galatasaray'ın ne olursa olsun kazanması gerekiyor. Eskişehirspor'u kutluyorum."

Hamzaoğlu, bir gazetecinin "Dzemaili ve Pandev'in performanslarından memnun musunuz?" sorusu üzerine, "Dzemaili'nin uzun bir aranın ardından ilk maçıydı. İlk kez 90 dakika oynadı. Mümkün olduğunca onların kapasitesini artırmaya çalışıyoruz. Takımımız oturdu ve kadromuz belli. Acil bir ihtiyacımız yok. Her oyuncumuza ihtiyacımız olacak. Pandev ve Dzemaili hala daha istediğimiz seviyede değiller ama çalışmalarından memnunum" diye yanıtladı.