ENGİN SARI/İZMİR/VHA 

BAD Başkanı Avni Erboy, Türkiye’de basketbol ailesini kucaklayan en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan BAD’ın, her yıl basketbolda başarılı olanları onurlandığını söyledi. Erboy, şöyle dedi:
“Derneğimizin geleneksel olarak düzenlediği ve Türkiye’de tek olan Basketbol Oskarları’nın bir yıllık titiz bir çalışma sonrası, Türkiye çapında oluşturulan büyük jüri tarafından seçiliyor. Manevi yönden değeri olan ödülleri bu yıl 11 hak eden kişi, kuruluş ve takıma verdik. Ödül törenini 10 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 18.00’de Kültürpark’taki Nikah Sarayı’nın VİP Salonunda düzenleyeceğimiz törenle vereceğiz. Aynı gün, basketbol oskarlarının yanı sıra spora çeşitli şekilde hizmet edenleri de onurlandırmak amacıyla 15 kişiye spora hizmet ödülü vereceğiz.”
BAD BASKETBOL OSKARLARI:
Spor Onur Ödülü: HASAN ARAT (TMOK 2. Başkan Yardımcısı, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı)
Basketbol Onur Ödülü: Dr. HAKAN TARTAN (Konak Belediye Başkanı), İDİL YİĞİTBAŞI (Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı)
Juri Özel Ödülü: OZAN BULKAZ (Uşak Sportif), MEHMET AYKIRI (Pınar Süt), 
Yılın Yöneticisi: MUTLU ALTUĞ 
Yılın Takımı: PINAR KARŞIYAKA ERKEK BASKETBOL TAKIMI
Yılın Antrenörü: UFUK SARICA, 
Yılın Oyuncusu: KENAN SİPAHİ
Yılın Basketbol Yazarı: HASAN ERCAZİP (Haber Türk Gazetesi)
Yılın Sponsor Ödülü: ADALI HOLDİNG 
SPORA KATKI ÖDÜLLERİ: 
CEVAT DURAK (Karşıyaka Belediye Başkanı), ABDÜL BATUR (Narlıdere Belediye Başkanı), CENGİZ ERGÜN (Manisa Belediye Başkanı), ERKİN USMAN (Yeni Asır Gazetesi Başyazarı), OKAN YÜKSEL (Gazeteci-Yazar), Dr. SIDDIK TOPALOĞLU (TBSF Asbaşkanı), HÜSEYİN ERYÜKSEL (Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı), Dr. FATİH TANFER (TFF Gözlemciler Kurulu Başkanı), Dr. ŞABAN ACARBAY (Tüfad İzmir Şube Başkanı), KADRİ YATKIN (İzmir ASKF Başkanı), BÜLENT ZEREN (KARSAD Başkanı), SAİT GÜRSOY (1912 KSK Başkanı), SEYİT MEHMET ÖZKAN (Altınordu Futbol A.Ş. Başkanı),  Dr. YILDIRAY ÇIĞIRGİL (Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü), İLYAS GÖNEN (Altınordu Kulübü eski Başkanı)