KARAMAN - Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'nden yapılan yazılı açıklamada, 28 Ekim 2014 tarihinde şirkete ait maden ocağında su baskını meydana geldiği ve 18 işçinin maden ocağında mahsur kaldığı anımsatıldı. 

Bugüne kadar tek amaçlarının bu işçilerin sağ salim maden ocağından çıkarılması olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu sebeple bu zaman kadar kamuoyuna bir açıklamada bulunamadık. İşletmekte olduğumuz maden ocağında tüm iş güvenliği tedbirleri alınmış, bu zamana kadar gerekli denetimlerin hepsi yapılmış, maden ocağı hukukun emrettiği şekilde işletilmiştir. Kazanın oluş nedeninin şu an itibariyle tespit edilebilmesi imkansız olmakla birlikte, içeriden kurtulan kardeşlerimizin bize verdiği bilgiye göre, doğal bir afetten bahsedilmektedir. Türkiye'nin tüm maden ocaklarında yemek saatleri içeride kullanılmaktadır ki; buna devlet ocakları da dahildir. Ayrıca Torba Yasa ile getirilen uygulamaların yürürlüğü 2015 yılbaşından itibaren başlayacaktır. Bu konularda basına çıkan haberler ve diğer değerlendirmeler, bilgi kirliliğinden başka bir şey olmamakla birlikte bu sorunların 18 kardeşimiz halen kurtarılmayı beklerken irdelenmesi gereken meseleler olmadığının da altını çizmek isteriz. Şu anki tek amacımız yıllardan beri birlikte çalıştığımız ailemiz, dostumuz, arkadaşımız olarak gördüğümüz emekçi kardeşlerimizin bir an önce güvenle ocaktan çıkarılmasıdır. Bunun dışında hiçbir amaç ve çalışmamız yoktur."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına kurtarma çalışmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca tüm şirket yetkilileri ve çalışanları olarak tüm önceliğimizin bu husus olduğunu bildirir, bu çalışmaları tamamlayıp işçi kardeşlerimizin sağ salim kurtarıldıktan sonra incelemelerin ve kazanın oluşumunun titizlikle inceleneceğini, şirket yetkilileri olarak maden ocağında bulunduğumuz ve ilk andan itibaren fiilen tüm çalışmalara katıldığımızı, kurtarma çalışmalarının bir an önce sonuçlandırılması için gerekli tüm işlemleri gerçekleştirdiğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz."