Aile bir çok fonksiyonu içinde barındıran komplike bir yapı. Eşlerin birbirine karşı öncelikle sevgisi ve saygısının olması çok önemli ve o benim eşim, nasılsa her zaman yanımda, ulaşılması kolay o halde değeri azdır zihniyetini kırmak gerekiyor.  Birbirinin gözünün içine bakan, yıllar geçse de halen aynı heyecanı ve isteği duyan kişilerin sayısı az olsa da var olması insanı mutlu ediyor. Diyorsunuz ki, evet böyle birbirini seven çiftlerde var. Cinsellik, hangi yaşta olursanız olun, hani çalışan demir pas tutmaz hesabı zihniyeti ile çalışır. İçi geçmiş, kendisini sevmeyen, kendisini beğenmeyen çiftlerin sağlıklı bir cinsel yaşamlarının olması, sürekliliği de tartışılır. İlişkilerin yıpranmadığı, değer bilme üzerine kurulu evliliklerde dinamizmi yakalamak daha kolay, fakat artık bizden geçti anlayışı ilişkileri köreltiyor, diyebiliriz. Erkekler eşlerini kutsal anne kimliğine oturtmadıkları, her kadın gibi kendi eşinin de ihtiyaçları ve beklentileri olduğunu unutmamak gerekir. İlişkilerdeki en büyük doyumsuzluğun nedeni cinselliği, aşkı, sevgiyi çabuk tüketmemizdir. Çünkü maymun iştahlı olduğunuz zaman “kalbinizde atan kişilerin” sayısı artıkça ruhunuz kirleniyor diyebiliriz.  Sonrasında bir doyumsuzluk başlıyor ve kişi artık ilişkilerinde gerçek doyumu ve tatmini yakalamakta güçlük çekiyor.
Biz de erkekler ve kadınlara bir ışık tutmak adına, evliliklerde doyumlu cinsel hayatı "İzana Therapy" nin kurucularından Uzman Psikolog Sn. Beril Papuççuer ile erkeğin penceresinden cinselliği konuştuk.

- Erkeğin toplumsal değerlerle yetiştirilme koşulları, onları cinsellikte daha özgür olarak görüyor ve yetiştiriyoruz? Bu ne kadar doğrudur?
Çoğunlukla doğrudur. Toplumuzda ve kültürümüzde kızlar erkeklere göre çok daha fazla ayıp, günah gibi değerlerle büyütülüyor. Mahremiyet duygusu çok daha etkili büyüme sürecinde. Erkeklerde bu kadar fazla ve abartılı olmadığı için erkek daha özgür yetişiyor evet.

- Erkekler cinselliği kaça ayırıyor? Eşiyle toplumun öngördüğü tutkusuz bir sevişmeyi mi tercih ediyor?
Sanırım çok kabaca bahsedecek olursak 3 e ayırıyor.
1*Eşiyle yaşadığı legal, üreme amaçlı, fantezilere kapalı, klasik ve rutin pozisyon ve yerlerde olan ( çoğunlukla eşinin sıcak bakmamasından ya da eşinin tepki vermesinden çekinmekten olabiliyor), sıklığı ve zamanı istediği düzende olmayan cinsellik.
2* Eşi dışında seks yaptığı bayanlarla daha özgür, daha şehvetli ve fantezilerde sınırsız olduğu cinsellik.
3* Mastürbasyon yaparken zihninde canlandırdığı ya da fantezilerine uygun porno izleyerek sadece kendiyle baş başa kalmasının hazzıyla yaşadığı cinsellik diyebiliriz.

- Sevişirken kadının dilinden anlamak erkek için önemli mi? Böyle yaptıkları zaman neler değişir?
Elbette önemli. Kadın daha duygulara önem veriyor. Duygularının anlaşılması, ruhunun okşanması, değerli olduğunu duygusal anlamda hissetmek istiyor kadın. Bunu hisseden kadın cinselliği erkeğinin yaşaması gereken bir hak olarak görüyor, daha açık ve istekli oluyor. Çoğu kadın ilişkisi içinde değersiz hissediyorsa cinselliğe kapatıyor kendini çünkü erkeği tarafından kullanılmış hissediyor. Erkek kadının algılarına göre ilişki içinde değerli hissettirirse zamanla cinsellikleri de çok iyiye gider. Erkek de istediğini alır.

- Kadınların orgazm olması erkekler için önemli midir? Ya da her erkek bunun önemser mi? Onlara vereceğimiz tüyolar var mı?
Evet önemli. Erkekler zevk alan kadını gördükçe daha çok zevk alır ve tahrik olur. Hem de kendilerine olan özgüvenleri de artar. Kadınıma zevk veriyorum düşüncesi tartışılmazdır. Cinselliği kadının yaşamasına hak gören her erkek bunu önemser.
Tüyolar ana hatlarıyla şöyle olabilir:  
· Kadın bedenini iyi tanısınlar, erojen bölgelerini, cinsel organın yapısını, kadın bedeninin hassas bölgelerini vb.
· Ön sevişmeyi uzun tutsunlar,
· Klitorisle fazla vakit geçirsinler ( bu kadının istediği her şekilde olabilir)
· Eşleriyle konuşabilsinler karşılıklı; nelerden hoşlanıyorlar nelerden hoşlanmıyorlar, nasıl dokunulmasını istiyorlar vb. gibi,
· Fantezilerini tartışsınlar ve denemeye açık olsunlar,
· Seks için uygun ortam çok önemlidir buna önem versinler,
· Kişisel temizliklerine titiz davransınlar, özellikle çoğu bayan sigara kokan erkekten hoşlanmıyor kendi içmiyorsa,
· Erken boşalma ya da sertleşme problemleri varsa mutlaka tedavi olsunlar  (günümüzde tedavileri mevcut)
· Eşlerine ev işlerinde ve çocuk bakımında yardımcı olsunlar, yorgun ve tükenmiş hiçbir kadının cinselliği düşünecek hali kalmaz! Çünkü kendi bakımına zaman ayırması da gerek kadının.

- Erkeğin erken boşalma, sertleşme gibi sorunları için önerileriniz neler?
Öncelikle ürolojik muayeneden mutlaka geçsinler. Hekimleri fiziksel bir problem olmadığına kanaat getirip psikolojik olduğunu belirtirse en kısa zamanda eşlerinin de desteğini alarak alanında uzman cinsel terapistten destek alsınlar. Günümüzde artık cinsel terapi başarı oranları çok fazla yüksek. Her erkek tabi bilmez ama cinsel terapiden bu konularda destek alıp tedavi olan çok fazla kişi var. Çünkü özellikle erken boşalma sorunu dünyada da ülkemizde de çok fazla.

- Erkek bedenen, ruhen, zihnen ve aşkla bir kadınla olmayı ister mi? Yoksa bunu bir ihtiyaç olarak mı görür?
Neden istemesin, ruhen sağlıklı olan her erkek bunu ister. Bu cinsiyete bağlı bir durum değil insana özgü bir ihtiyaç ve gerekliliktir.

- Mutlu bir cinsel ilişkide erkek kadından ne bekler?
Utanmamasını, erkeğine kendini açmasını, zevk almayı zamanla öğrenmesini, istediği şeyleri söylemesini, fantezilere açık olmasını, oral seksi karşılıklı sevmesini, zaman zaman argo müstehcen konuşulmasını, istekli olmasını, gün içinde de erkeğini tahrik etmesini, onun da cinselliği başlatıcı olmasını, pozisyonlarda onun da aktif olmasını, fantezi kıyafetler giymesi ve hatta sürpriz yapmasını çoğu erkek istiyor ve bekliyor.

- Modern hayat erkek cinselliğini etkiliyor mu? Yoksa arzu ettiği uyarıcıyı mı bulamıyor?

Günümüzde uyaranlar oldukça fazla. Erkek beyni cinselliğe daha hızlı çalışıyor ve adapte olabildiği için uyaranlardan etkilenme olasılığı da artıyor tabi. Eşiyle cinsel yaşamı iyi olanların çoğu bu anlamda oto kontrolü daha iyi oluyor.

- Sizin eklemek istediğiniz düşünceleriniz neler?
Ben teşekkür ederim. Harika bir röportajdı benim için. Herkese keyifli okumalar ne diyim.. Sevgiler:)

Biz teşekkür ediyoruz. Çok iyi bildiğiniz bir konu olsa dahi eğitim ve bilinçlendirme şart diyoruz. Mutlu, sevgi dolu ilişkiler için başka neler mümkün diyoruz.