İSTANBUL  -  Beşiktaş Demokrasi Meydanı'nda toplanan bir grup sağlık çalışanı, iş bırakma eylemi başlattı.

Aralarında aile hekimi, ebe ve hemşirelerin de bulunduğu grup, "iş yoğunluklarının arttırıldığı ve fazla çalıştıkları" gerekçesiyle meydanda bir araya geldi.

"Grevdeyiz" yazılı yelek giyen gruptakiler, üzerinde "20-21-22 Mayıs günleri ve cumartesi günleri hizmet üretmeyeceğiz", "35 ceza puanı, 100 işten atma puanını kabul etmiyoruz", "Aile hekimliği ceza yönetmeliği geri çekilsin" yazılı dövizleri taşıdı. 

Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı İlknur Çabuk, grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde eş zamanlı başlayan eyleme, aile sağlığı merkezleri ve toplum sağlığı merkezlerinde görevli sağlık çalışanlarının katıldığını söyledi.

Sağlık çalışanlarının tek sorununun nöbet olmadığını belirten Çabuk, şöyle devam etti:

"İş güvencemiz elimizden alınmış, keyfi uygulamalarla sağlık çalışanları işsiz bırakılmaya çalışılmış, emeklilik hakkımız ve yıpranma payımız verilmemiştir. Nöbetlerle angaryalarla, insanlık dışı çalışmak koşullarına sürüklenen aile hekimliği çalışanları, gerçek görevleri olan koruyucu sağlık hizmetlerine yetişemez olmuştur. Bu nedenle yıllardır Avrupa ortalamasının üzerindeki başarı düşmeye başlamıştır."

Çabuk, belirttiği gerekçelerle 20-23 Mayıs'ta hizmet üretmeyeceklerini ifade etti.

Geceyi Beşiktaş'ta açtıkları stantta geçireceklerini belirten gruptakiler, basın açıklamasının ardından gökyüzüne sarı, kırmızı ve beyaz balon bıraktı.