KAHRAMANMARAŞ - Halep'te düzenlenen hava saldırısında ağır yaralanarak Türkiye'ye getirilen Vahid Ömer'in daha önce kesileceği söylenen sol bacağı, Kahramanmaraş'ta gördüğü tedavinin ardından iyileşti.

Suriye'de yaşanan iç savaşta yaralanan aralarında sivillerin de bulunduğu birçok Suriyeli, Türkiye'de tedavi ediliyor. 

Halep'e bağlı Azez kentindeki bir hava saldırısında evlerine bomba isabet etmesi sonucu yaralanan 30 yaşındaki Ömer, sol bacağının kesilmesine karar verilerek Türkiye'ye getirildi.

Kaldırıldığı Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde uygulanan tedavi sonucu sağlığına kavuşan Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinden evine geldiği sırada atılan bomba nedeniyle ağır yaralandığını anlattı.

Sol bacağının diz kısmında derin yaralar bulunduğunu, bu nedenle de kesilmesine karar verildiğini ifade eden Ömer, "Fakat getirildiğim Kahramanmaraş'ta bacağımdan kopan parçaların yerine platin takıldı. Doktorlardan ilgisinden memnunum. Şimdilik yürüyemiyorum ama ilerde yürüyebileceğimi söylediler" diye konuştu.

- 6 ay içinde yürüyebilecek

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Kemal Gölbaşı da bacağı kesilmek üzere Kahramanmaraş'a getirilen Ömer'in, uygulanan tedavi sonucu sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması halinde hastayı en genç 6 ay içerisinde yürüteceklerini belirten Gölbaşı, "Hastanemize getirilen Ömer'e daha önceki götürüldüğü sağlık merkezlerinde bacağının kesilmesi gerektiği söylenmiş. Sürecin biraz uzun olacağını ama bacağını kurtarabileceğimi söylediğimde kabul etti ve tedavisine başladık" diye konuştu.

Gölbaşı, Ömer'in şu anda parmaklarını oynattığını ve tedavinin ilerleyen sürecinde hastaneden yürüyerek gidebileceğini sözlerine ekledi.