- Akdeniz'in en büyük bahar festivali için buraya, Magic Break'e geldiniz. Heyecanlı mısınız?

Gerçekten çok heyecanlıyım, çünkü bu Türkiye'deki ikinci performansım olacak. İlki yaklaşık bir buçuk sene önceydi. Dyro ile beraber gelmiştik ve dinleyicilerin enerjisi çok iyiydi. Burayı seviyorum.

- Magic Break için nasıl hazırlandınız?

Aslında bir performansım için belli hazırlık yapmam ama yıllar önce Tarkan'ın bir parçası için edit yapmıştım, o edit'i bu akşam mutlaka çalacağım. Dinleyicilerin reaksiyonunu merakla bekliyorum. Parçanın ismini hatırlamıyorum, çünkü Türkçe ama sosyal medya hesabımda bulabilirsiniz. Onun dışında bu akşam eski ve yeni bir sürü parçaya yer vereceğim. 

- Başarılı bir 2015 yılını geride bıraktınız. 2016 yılı için beklentileriniz nelerdir?

Öncelikle her zamankinden daha çok çalıyorum. Daha küçük kulüp şovları yapıyorum. Bütün hayranlarımın beni dinleyebilmelerini istiyorum. Çünkü bazen büyük festivallerin fiyatları herkes için uygun olmayabiliyor. Bu sebeple 600 kişilik gece klüplerinde bile çalmak, hayranlarımla buluşmak istiyorum. Bunun dışında kendi plak şirketimi kurdum, Fonk Recordings. Çok da güzel gidiyor şuanda. Çok daha fazla parça yapıp, genç yeteneklerede kendilerini göstermeleri için şans vermek, onlara yardımcı olmak istiyorum.

- Türkiye'den takip ettiğiniz ya da görüştüğünüz DJ'ler mevcut mu? Ve ülkemizin elektronik müzik anlamında dünyaya açılımını nasıl görüyorsunuz?

En yakın arkadaşlarımdan biri, Hardwell, Türkiye'de 2 kere çaldı ve favori şovlarından biri olduğunu belirtti. Bu da elektronik müzik dinleyicilerinin arttığını gösterir. Artık nerdeyse herkes tüm şarkı sözlerini de biliyor, kendilerini eğitiyorlar. Dolayısıyla enerjileri bambaşka oluyor. Bir DJ'in de istediği şey bu zaten. Siz müziğinizi onlara yansıtırken, onlar da tepki verince büyük bir enerji patlaması oluyor.

- Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Umarım bu akşam herkes güzel bir şova tanık olur ve en kısa zamanda Türkiye'ye geri gelmeyi umuyorum.


* Röportajın orjinal İngilizce versiyonu aşağıda yer almaktadır;


- You are here at Magic Break for the largest Mediterranean spring festival and are you excited, how are you feeling about it?

I’m really excited cause it’s my 2nd time in Turkey, the 1st time i was here, it was one and a half years ago. I came with my friend Dyro. The energy was amazing. I love it here.

- How did you prepare for your gig here at Magic Break?

I actually never prepare something, but back in the days i have made a sprecial edit for Tarkan so i’m definitely gonna play that tonight and see how the crowd reacts. I don’t remember the title of the song cause it’s in Turkish but i put it online as well so you can look it up. Besides that  obviously a lot of old tracks i’m gonna play tonight, a lot of new tracks as well, so we will see what happens.

- You left behind a successful 2015, 2016 is going just as well, so what are your expectations for the rest of the year? 

First of all, i’m doing more shows than ever and basically i wanna do more smaller shows as well. So i wanna be sure that every fan who wants to see me, actually can see me. Sometimes it’s really hard to get to the festivals, cause it’s expensive. So i just wanna go back to the clubs and play for 600 people or so and i have my new label that’s just launched, Fonk Recordings, which is going really well. I’m gonna help more young talents and release more music as well.

- Are there any Turkish Djs whose work you’re familiar with? What do you think about Turkey’s current electronic music scene and our opening up to the world? 
 
Well one of my best friends, Hardwell, did two shows in Istanbul and it was one of his favourite shows ever. And that really shows the crowd is getting bigger and better here than ever. People know every song and are educated about the music and they are super energetic and that’s what you want as a Dj. You are giving a lot of energy and when you get it in return, it’s one big explosion.

- Is there anything else you’d like to add?

I just hope that people are gonna have a great show tonight and i hope to be back really soon.


Bu röportajın baskılı Türkçe sürümü 5 Mayıs 2016 Perşembe tarihli gazetemizde, renkli sayfada yer alacaktır. Kaçırmayınız...


Röportajın gerçekleşmesini sağlayan başta Fatih BAŞ, Can ŞALBİZ ve Ezgi hanım olmak üzere, tüm Magic Break ekibine teşekkürler.


Ercan GÜNEŞ